Andebryst med tilbehør

Ingredienser
4 andebryst

gulrøtter
sukker
appelsinsaft
smør (usaltet)

2-3 store rødløk
1 dl rødvin
1 kanelstang
2 ss sukker

1 blomkål
salt
1 dl kremfløte
1-2 cm wasabi

asparges
smør

mandelpoteter
olje
maldonsalt

Fremgangsmåte

Skjær ruter i skinnet. Skinnet skal være på - det blir sprøtt og deilig.
Slik skjærer du mønsteret http://www.klikk.no/mat/spise/article574656.ece

Krydre med salt og pepper før steking. Noen liker å fjerne den lille, lange kjøttbiten som henger fast på undersiden - da blir det enda litt enklere å steke.

Sett platen på fullt og bruk både smør og olje i pannen. Andebrystet stekes først med skinnet ned i fem minutter (Jeg pleier å dempe varmen fra 10-8 etter omtrent tre minutter på min induksjonsovn. Etter fem minutter snur jeg brystet og steker det i 2,5 minutt, altså halvparten av tiden (lett å huske!).
Ett at brystet har hvilt i to-tre minutter skjæres filetene opp.

Glaserte gulrøtter
Skrell og kutt gulrøtter i to eller i staver.
Kok opp gulrøttene med litt sukker, appelsinsaft og usaltet smør. La trekke til gulrøttene har en fast kjerne. Ta ut gulrøttene og kok væsken inn til nesten sirup.
Vend gulrøttene inn i sirupen rett før servering.

Karamellisert rødløk
Del rødløken i båter. Surr løken i litt smør til løken er blank. Tilsett ca 1 dl rødvin, 1 kanel stang og 2 ss sukker. Kok til rødvinen er kokt inn.

Blomkålpuré med wasabi
Skjær blomkål i grove biter og kok dem møre (ca 10 minutter) i saltet vann. Sil av. Mos blomkålen helt jevn med stavmikser sammen med omtrent én desiliter kremfløte. Bruk en eller to centimeter med wasabi (smak deg fram). Smak til med salt.

Kokt asparges
Kutt av den nederste delen av stilken om den ser litt uggen ut. Skrell de 3-4 nederste cm av stilken. Evt. bøy aspargesen til den brekker på ett naturlig sted og kok den øverste delen.
Kok opp lettsaltet vann med evt litt smør i. Ha i aspargesen og la den koke i 4-5 minutter
Server varm med litt godt smør på.

Ovnsbakte mandelpoteter
Rist mandelpotetene med olje i en pose. Ha i en form og salt med maldonsalt.
Stek i ovn ved 225 grader i ca. 30 min.

Sendt inn av Christina Strømblad

Forsiden akkurat nå
Denne drinken smaker virkelig av høst
Ukens drink

Denne drinken smaker virkelig av høst

En drink som både er leskende og samtidig smaker av høst med lett innslag av røyk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11. medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her