Andebryst med tilbehør

Ingredienser
4 andebryst

gulrøtter
sukker
appelsinsaft
smør (usaltet)

2-3 store rødløk
1 dl rødvin
1 kanelstang
2 ss sukker

1 blomkål
salt
1 dl kremfløte
1-2 cm wasabi

asparges
smør

mandelpoteter
olje
maldonsalt

Fremgangsmåte

Skjær ruter i skinnet. Skinnet skal være på - det blir sprøtt og deilig.
Slik skjærer du mønsteret http://www.klikk.no/mat/spise/article574656.ece

Krydre med salt og pepper før steking. Noen liker å fjerne den lille, lange kjøttbiten som henger fast på undersiden - da blir det enda litt enklere å steke.

Sett platen på fullt og bruk både smør og olje i pannen. Andebrystet stekes først med skinnet ned i fem minutter (Jeg pleier å dempe varmen fra 10-8 etter omtrent tre minutter på min induksjonsovn. Etter fem minutter snur jeg brystet og steker det i 2,5 minutt, altså halvparten av tiden (lett å huske!).
Ett at brystet har hvilt i to-tre minutter skjæres filetene opp.

Glaserte gulrøtter
Skrell og kutt gulrøtter i to eller i staver.
Kok opp gulrøttene med litt sukker, appelsinsaft og usaltet smør. La trekke til gulrøttene har en fast kjerne. Ta ut gulrøttene og kok væsken inn til nesten sirup.
Vend gulrøttene inn i sirupen rett før servering.

Karamellisert rødløk
Del rødløken i båter. Surr løken i litt smør til løken er blank. Tilsett ca 1 dl rødvin, 1 kanel stang og 2 ss sukker. Kok til rødvinen er kokt inn.

Blomkålpuré med wasabi
Skjær blomkål i grove biter og kok dem møre (ca 10 minutter) i saltet vann. Sil av. Mos blomkålen helt jevn med stavmikser sammen med omtrent én desiliter kremfløte. Bruk en eller to centimeter med wasabi (smak deg fram). Smak til med salt.

Kokt asparges
Kutt av den nederste delen av stilken om den ser litt uggen ut. Skrell de 3-4 nederste cm av stilken. Evt. bøy aspargesen til den brekker på ett naturlig sted og kok den øverste delen.
Kok opp lettsaltet vann med evt litt smør i. Ha i aspargesen og la den koke i 4-5 minutter
Server varm med litt godt smør på.

Ovnsbakte mandelpoteter
Rist mandelpotetene med olje i en pose. Ha i en form og salt med maldonsalt.
Stek i ovn ved 225 grader i ca. 30 min.

Sendt inn av Christina Strømblad

Forsiden akkurat nå
Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her