Danske smørrebrød

Ingredienser
SILDESMØRBRØD MED POTETER
4 stk store skiver grovt brød
4 ss creme fraiche
8-10 små kokte poteter
1 dl finhakket gressløk, dill, persille
2 hardkokte egg
4 store reddiker
1 lite glass appetittsild
Dill til pynt
Smør på creme fraiche. Legg potetskiver rundt kanten, så en ring kryddergrønt innenfor, finhakket egg i midten. Skjær reddik til en rose, legg 2-3 sildefileter i rosen og sett den midt på skiven. Dill.

SMØRBRØD MED ROASTBIFF OG PEPPERROT
4 skiver grovt brød
4 ss kremost med løksmak
8 skiver roastbiff
8 ss remulade
Garnering: rødløk, pepperrot, sprøstekt løk, sylteløk, persille.
Smør kremost på skivene, dekk hver med to skiver roastbiff. Legg på remulade og garner med tynne skiver rødløk, grovrevet pepperrot, sprøstekt løk, sylteløk og persille.

Fremgangsmåte

VARME SMØRBRØD MED KREPS
200 g frisk el dypfryst spinat
salt
4 skiver formloff
4 ss kremost med urter
200 g frisk sjampinjong
1 boks krepsehaler , ca 200 g
1 ss majones
1 ss finhakket dill
4 store skiver ost
Sett ovn på 250 grader. Forvell spinaten i lettsaltet van og la den renne godt av.
Rist loffskivene, bre urteost over og legg på stekeplate. Fordel spinat over, skjær sopp i tynne skiver oppå, bland krepsehalene med majones og dill og fordel oppå. Dekk med ost. Gratiner høyt i ovnen til ost smeltet og fått litt farge.

VARME BIFFSMØRBRØD
8 skiver formloff
2 ss fransk sennep
2 tomater
1 rødløk
200 g oksefilet el annet mørt kjøtt
smør til steking
salt og pepper
smør til 4 loffskiver
Picklessaus: 5 ss remulade, 1 ss chilisaus, 1 ss majones, 1/2-1 dl hakket pickles. Strimlet salat.
Sett ovn på 250 grader. Bre sennep på fire skiver og legg dem på stekeplate.
Fordel tomat og løk i skiver på skivene. Skjær kjøttet i fire skiver og stek dem i smør, salt og pepper. Legg kjøttet oppå tomat og løkskivene. Rist de andre loffene. Smør på ene siden, legg den usmurte siden ned mot kjøttet og trykk til. Gratiner i ovn ca 8 min, til de er passelig brun.
Bland smn ingr til saus og fordel på skivene ved servering. Pickles og strimlet salat til.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her