Danske smørrebrød

Ingredienser
SILDESMØRBRØD MED POTETER
4 stk store skiver grovt brød
4 ss creme fraiche
8-10 små kokte poteter
1 dl finhakket gressløk, dill, persille
2 hardkokte egg
4 store reddiker
1 lite glass appetittsild
Dill til pynt
Smør på creme fraiche. Legg potetskiver rundt kanten, så en ring kryddergrønt innenfor, finhakket egg i midten. Skjær reddik til en rose, legg 2-3 sildefileter i rosen og sett den midt på skiven. Dill.

SMØRBRØD MED ROASTBIFF OG PEPPERROT
4 skiver grovt brød
4 ss kremost med løksmak
8 skiver roastbiff
8 ss remulade
Garnering: rødløk, pepperrot, sprøstekt løk, sylteløk, persille.
Smør kremost på skivene, dekk hver med to skiver roastbiff. Legg på remulade og garner med tynne skiver rødløk, grovrevet pepperrot, sprøstekt løk, sylteløk og persille.

Fremgangsmåte

VARME SMØRBRØD MED KREPS
200 g frisk el dypfryst spinat
salt
4 skiver formloff
4 ss kremost med urter
200 g frisk sjampinjong
1 boks krepsehaler , ca 200 g
1 ss majones
1 ss finhakket dill
4 store skiver ost
Sett ovn på 250 grader. Forvell spinaten i lettsaltet van og la den renne godt av.
Rist loffskivene, bre urteost over og legg på stekeplate. Fordel spinat over, skjær sopp i tynne skiver oppå, bland krepsehalene med majones og dill og fordel oppå. Dekk med ost. Gratiner høyt i ovnen til ost smeltet og fått litt farge.

VARME BIFFSMØRBRØD
8 skiver formloff
2 ss fransk sennep
2 tomater
1 rødløk
200 g oksefilet el annet mørt kjøtt
smør til steking
salt og pepper
smør til 4 loffskiver
Picklessaus: 5 ss remulade, 1 ss chilisaus, 1 ss majones, 1/2-1 dl hakket pickles. Strimlet salat.
Sett ovn på 250 grader. Bre sennep på fire skiver og legg dem på stekeplate.
Fordel tomat og løk i skiver på skivene. Skjær kjøttet i fire skiver og stek dem i smør, salt og pepper. Legg kjøttet oppå tomat og løkskivene. Rist de andre loffene. Smør på ene siden, legg den usmurte siden ned mot kjøttet og trykk til. Gratiner i ovn ca 8 min, til de er passelig brun.
Bland smn ingr til saus og fordel på skivene ved servering. Pickles og strimlet salat til.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her