Eggekrem
Foto: Magone

Eggekrem

Når du lager ekte eggekrem, får du fløyelsmyk og fyldig smak. Den passer veldig godt til frisk frukt og bær.

Fremgangsmåte

Hell melken i en liten kjele og tilsett en splittet vaniljestang. Varm melken opp til kokepunktet.

Pisk eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle.

Hell den varme melken oppi eggeblandingen litt etter litt samtidig som du rører med en visp.

Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt under konstant omrøring.

Hell kremen over i en bolle og dekk den med plastfilm. Sett den i kjøleskapet til kremen er kald.

Pisk kremfløten og rør den inn i den kalde kremen.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen