Slik lager du vaniljesaus
Foto: Magone

Slik lager du vaniljesaus

Det er ikke mange ingredienser du trenger for å lage en deilig vaniljesaus.

Fremgangsmåte

Ha eggeplommene i en bolle, og pisk dem sammen med ca en tredjedel av sukkeret til eggedosis.

Ha melken i en tykkbunnet kjele og strø resten av sukkeret jevnt over melken. Da legger sukkeret seg som en hinne i bunnen av kjelen.

Splitt vaniljestangen på langs og skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett både frø og stang i melken. Kok opp melken uten å røre i kjelen (sukkerhinnen forhindrer melken i å brenne seg fast).

Hell den kokende melkeblandingen over eggedosisen under konstant pisking. Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp over lav varme og under konstant omrøring. Sausen skal holde en temperatur på ca 80 grader. Den skal være så tykk at den dekker baksiden av en tresleiv. Ta opp vaniljestangen og avkjøl sausen. Rør av og til, slik at det ikke danner seg snerk, eller dekk eventuelt til med plastfolie.

Sausen kan serveres både lun og avkjølt. Sausen er holdbar i ca. to dager i kjøleskap.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Forsiden akkurat nå
Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her