Slik lager du vaniljesaus
Foto: Magone

Slik lager du vaniljesaus

Det er ikke mange ingredienser du trenger for å lage en deilig vaniljesaus.

Fremgangsmåte

Ha eggeplommene i en bolle, og pisk dem sammen med ca en tredjedel av sukkeret til eggedosis.

Ha melken i en tykkbunnet kjele og strø resten av sukkeret jevnt over melken. Da legger sukkeret seg som en hinne i bunnen av kjelen.

Splitt vaniljestangen på langs og skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett både frø og stang i melken. Kok opp melken uten å røre i kjelen (sukkerhinnen forhindrer melken i å brenne seg fast).

Hell den kokende melkeblandingen over eggedosisen under konstant pisking. Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp over lav varme og under konstant omrøring. Sausen skal holde en temperatur på ca 80 grader. Den skal være så tykk at den dekker baksiden av en tresleiv. Ta opp vaniljestangen og avkjøl sausen. Rør av og til, slik at det ikke danner seg snerk, eller dekk eventuelt til med plastfolie.

Sausen kan serveres både lun og avkjølt. Sausen er holdbar i ca. to dager i kjøleskap.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her