Grovt Knekkebrød

Fremgangsmåte

Vannet lunkes til 37 C og helles i en bolle. Tilsett det grove rugmelet, smuldre gjær, salt, sukker og margarin. Deigen eltes smidig. Skrap ned fra kantene, strø mel over og la deigen få hvile i ca 10 min. Ha deigen på melet bakebord, og elt inn det fine rugmelet. Kjevle ut deigen tynt med en riflet kjevle til en stor leiv, og stikk ut runde kaker som er ca 20 cm i diameter. Bruker du glatt kjevle, må deigen prikkes med en gaffel. Stikk ut et hull i midten.

Bak ut alle kakene på en gang, og la dem ligge i rad på et bord. Legges på stekeplater og stekes i forvarmet ovn på 275 C i ca 8 - 10 min. Sett inn 2 plater av gangen. Når kakene på den øverste platen har blitt svakt lysebrune, bytt plass med nederste plate, og la stå til de er blitt harde og tørre.

Brødet skal oppbevares tørt, gjerne i stekeovnens varmeskap.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her