Grovt Knekkebrød

Fremgangsmåte

Vannet lunkes til 37 C og helles i en bolle. Tilsett det grove rugmelet, smuldre gjær, salt, sukker og margarin. Deigen eltes smidig. Skrap ned fra kantene, strø mel over og la deigen få hvile i ca 10 min. Ha deigen på melet bakebord, og elt inn det fine rugmelet. Kjevle ut deigen tynt med en riflet kjevle til en stor leiv, og stikk ut runde kaker som er ca 20 cm i diameter. Bruker du glatt kjevle, må deigen prikkes med en gaffel. Stikk ut et hull i midten.

Bak ut alle kakene på en gang, og la dem ligge i rad på et bord. Legges på stekeplater og stekes i forvarmet ovn på 275 C i ca 8 - 10 min. Sett inn 2 plater av gangen. Når kakene på den øverste platen har blitt svakt lysebrune, bytt plass med nederste plate, og la stå til de er blitt harde og tørre.

Brødet skal oppbevares tørt, gjerne i stekeovnens varmeskap.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her