Hellstrøm - Stekt fjellørret med agurksalat, bakt potet og rømmesaus

Ingredienser
Farsert fjellørret:

4 fjellørret a 250 g
200 g fiskeavskjær /ørretfilet til farse
Salt
Pepper
2 eggehviter
Olivenolje
Fløte
Usaltet smør

Bakt potet:

4 store bakepoteter
100 g usaltet smør
Ca 5 dl fløte
2 fedd hvitløk
Salt
Pepper
2 stk sjalottløk
½ bt gressløk
2 stilker vårløk
200 g parmesan

Agurksalat:

2 agurker
4 ss fin dijonsennep
¼ bt gressløk
2 stk sjalottløk
2 dl olivenolje
2 ss sherry eddik
Grønnkarse
Småsalat

Rømmesaus:

80 g smør
80 g mel
7 dl H- melk
1 boks seter rømme
Sitron
Gressløk

Fremgangsmåte

Farsert fjellørret:
Skrap ørreten, skyll og tørk den godt. Legg den på en fjøl på buken. Snitt fisken fra nakken og ned til halen. Klipp ryggbeinet i nakken og halen og dra det ut med en fisketang. Trim bort raden med bukbein. Kjør fiskefilet og avskjær i foodprocessor med salt til fisken er godt ”hakket”. Den vil første balle seg sammen og så slippe litt. Tilsett eggehvite og spe med kald fløte til en kremete, fast konsistens. Smak til med salt og pepper. Med en sprøytepose og tyll fylles fisken med farse. Noen dråper olje og litt salt. Inn i varm ovn, 160 grader til nesten ferdig. Avhenger veldig på ovnstype. Den skal være fast men samtidig flake seg når du presser den lett med fingeren. Stek fisken ferdig i en stekepanne med smør og noen dråper sitron.

Bakt potet:
Pakk potetene inn i folie og bak de i ovn på 160 grader til møre. Kutt av ”skalpen” og grav ut innmaten. Ta vare på skallet.

Kok opp fløte med et par knuste hvitløks fedd, la det stå og trekke.
Lag en fast potetpuré og smak til med salt, pepper, hakket sjalottløk, vårløk og gressløk evt litt mer smør. Fyll puréen tilbake i potetskallet. Dryss revet parmesan på toppen og gratiner i ovn.

Agurksalat:
Skrell agurkene, del de i to og skrap ut frøene. Kuttes i ønsket form.
Pisk en dressing av sennep og olivenolje. Tilsett hakket sjalottløk, sherryeddik og gressløk, salt og pepper. Vend agurken i dressingen og tilsett karse evt småsalat rett før servering.

Rømmesaus:
Smelt smøret og rør inn melet. Spe med varm melk og rør til klumpfritt. Kok i min 15 min for å få ut mel smak. Smak til med rømme, sitron, gressløk, salt og pepper.

Sendt inn av Karen Torvund

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her