Hellstrøm - Stekt fjellørret med agurksalat, bakt potet og rømmesaus

Ingredienser
Farsert fjellørret:

4 fjellørret a 250 g
200 g fiskeavskjær /ørretfilet til farse
Salt
Pepper
2 eggehviter
Olivenolje
Fløte
Usaltet smør

Bakt potet:

4 store bakepoteter
100 g usaltet smør
Ca 5 dl fløte
2 fedd hvitløk
Salt
Pepper
2 stk sjalottløk
½ bt gressløk
2 stilker vårløk
200 g parmesan

Agurksalat:

2 agurker
4 ss fin dijonsennep
¼ bt gressløk
2 stk sjalottløk
2 dl olivenolje
2 ss sherry eddik
Grønnkarse
Småsalat

Rømmesaus:

80 g smør
80 g mel
7 dl H- melk
1 boks seter rømme
Sitron
Gressløk

Fremgangsmåte

Farsert fjellørret:
Skrap ørreten, skyll og tørk den godt. Legg den på en fjøl på buken. Snitt fisken fra nakken og ned til halen. Klipp ryggbeinet i nakken og halen og dra det ut med en fisketang. Trim bort raden med bukbein. Kjør fiskefilet og avskjær i foodprocessor med salt til fisken er godt ”hakket”. Den vil første balle seg sammen og så slippe litt. Tilsett eggehvite og spe med kald fløte til en kremete, fast konsistens. Smak til med salt og pepper. Med en sprøytepose og tyll fylles fisken med farse. Noen dråper olje og litt salt. Inn i varm ovn, 160 grader til nesten ferdig. Avhenger veldig på ovnstype. Den skal være fast men samtidig flake seg når du presser den lett med fingeren. Stek fisken ferdig i en stekepanne med smør og noen dråper sitron.

Bakt potet:
Pakk potetene inn i folie og bak de i ovn på 160 grader til møre. Kutt av ”skalpen” og grav ut innmaten. Ta vare på skallet.

Kok opp fløte med et par knuste hvitløks fedd, la det stå og trekke.
Lag en fast potetpuré og smak til med salt, pepper, hakket sjalottløk, vårløk og gressløk evt litt mer smør. Fyll puréen tilbake i potetskallet. Dryss revet parmesan på toppen og gratiner i ovn.

Agurksalat:
Skrell agurkene, del de i to og skrap ut frøene. Kuttes i ønsket form.
Pisk en dressing av sennep og olivenolje. Tilsett hakket sjalottløk, sherryeddik og gressløk, salt og pepper. Vend agurken i dressingen og tilsett karse evt småsalat rett før servering.

Rømmesaus:
Smelt smøret og rør inn melet. Spe med varm melk og rør til klumpfritt. Kok i min 15 min for å få ut mel smak. Smak til med rømme, sitron, gressløk, salt og pepper.

Sendt inn av Karen Torvund

Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her