Iskald rabarbrasuppe med vnilje panna cotta (Stiansen)

Ingredienser
RABARBRASUPPE
300 gr rabarbra
5 dl vann
1 dl sukker
1/2 vaniljestang
1 kanelstang

VANILJE PANNA COTTA
5 dl fløte
100 gr. sukker
2,5 plate gelantin
1 vaniljestang

Fremgangsmåte

RABARBRASUPPE
Vask rabarbraen og kutt den i biter. Ha dem i en kjele, sammen med vann, sukker, delt og utskrapet vaniljestang og kanelstang. Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter. Sil suppen og sett den til avkjøping i kjøleskapet.

VANILJE PANNA COTTA
Legg gelantinplatene i bløt i kladt vann i fem minutter.
Kok opp 1 dl. fløte med sukker og en delt og utskrapet vaniljestang. Kok i ett minutt. Ta kjelen av platen og tilsett utbløtet gelantin. Rør gelantinen ut og tilsett resten av fløten.
Ta ut vaniljestangen og hell røren over i fire porsjonsformer. Dette kan være tynne kopper eller aller helst aluminiumsformer. Sett panna cottaen i kjøleskapet antten over.

Dypp formene raskt i varmt vann så innholdet så vidt løsner fra kanten, og hvelv panna cottaene over i dype tallerkener. Hell på iskald suppe og pynt med jordbær i skiver.

Sendt inn av Marte Nilsen

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her