Iskald rabarbrasuppe med vnilje panna cotta (Stiansen)

Ingredienser
RABARBRASUPPE
300 gr rabarbra
5 dl vann
1 dl sukker
1/2 vaniljestang
1 kanelstang

VANILJE PANNA COTTA
5 dl fløte
100 gr. sukker
2,5 plate gelantin
1 vaniljestang

Fremgangsmåte

RABARBRASUPPE
Vask rabarbraen og kutt den i biter. Ha dem i en kjele, sammen med vann, sukker, delt og utskrapet vaniljestang og kanelstang. Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter. Sil suppen og sett den til avkjøping i kjøleskapet.

VANILJE PANNA COTTA
Legg gelantinplatene i bløt i kladt vann i fem minutter.
Kok opp 1 dl. fløte med sukker og en delt og utskrapet vaniljestang. Kok i ett minutt. Ta kjelen av platen og tilsett utbløtet gelantin. Rør gelantinen ut og tilsett resten av fløten.
Ta ut vaniljestangen og hell røren over i fire porsjonsformer. Dette kan være tynne kopper eller aller helst aluminiumsformer. Sett panna cottaen i kjøleskapet antten over.

Dypp formene raskt i varmt vann så innholdet så vidt løsner fra kanten, og hvelv panna cottaene over i dype tallerkener. Hell på iskald suppe og pynt med jordbær i skiver.

Sendt inn av Marte Nilsen

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her