Sticky Toffee Pudding
Foto: Julie H. Amundsen

Sticky Toffee Pudding

Denne britiske pubklassikeren med dadler som hovedingrediens lager du enkelt hjemme.

Fremgangsmåte

Sticky Toffee Pudding:
Bland grovhakkede dadler med vann i en kjele og kok i 10 minutter. Tilsett natron og bland godt. Avkjøl.

Kjør romtemperert smør og sukker til luftig krem. Tilsett frøene fra vaniljestangen og kjør inn ett egg av gangen. 

Sikt inn hvetemel og bakepulver. Tilsett dadlene som ikke må være for varme. Bland med en slikkepott.

Kle en liten langpanne og fyll med deigen som er ganske  løs og klumpete. Glatt ut med slikkepott. Dekk formen med alu-folie og stek ved 180 grader i 30 minutter. Sjekk med en trepinne at kaken er gjennomstekt. 

Saus:
Ha ingrediensene i en tykkbunnet kjele, kok opp og la småkoke i 10 minutter. Avkjøl. 

Server puddingen med sausen over og toppet med vaniljeiskrem.

Slik lager du vaniljeiskrem selv

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Edward Shaw, Nektar vinbar

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her