Jamies marinerte lam på marokkansk vis

Ingredienser
1 lammelår
1 håndfull korianderfrø
1 stor bunt friske mynteblader, grovhakket
1 stor bunt frisk koriander, grovhakket
2 fedd hvitløk uten skall
½ liter yoghurt naturell
½ boks kikerter, avrent og most

Skjær innsnitt i kjøttet så det får en jevn tykkelse
Havsalt og nykvernet pepper
Saft fra en sitron

Fremgangsmåte

Fjern beinet, lag noen små hull i fettet, og bruk en kniv til å åpne ut kjøttet til det har en jevn tykkelse.

Støt sammen korianderfrøene og korianderbladene,
Ha marinade og kjøtt i en pose
tilsett hvitløk og kikertene, og mos det hele sammen. Bland inn yoghurt, hvitløk, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Bruk halve marinaden til kjøttet og halve til saus når lammet er ferdigstekt.

Ta lammekjøttet i en pose med marinaden, og masser marinaden inn i kjøttet. Legg i kjøleskapet.


Ha grønnsakene i et stekefat
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg oppskårne grønnsaker i et stekefat, og hell over litt olivenolje. Sett i ovnen. Legg lammekjøttet på en rist over fatet med grønnsaker. La det hele steke i 45 minutter.

Sendt inn av Lars Johnsen

Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her