Kalkunbiff med kryddersmør
Foto: Alf Børjesson

Kalkunbiff med kryddersmør

Server en nydelig biff av kalkun med et spesielt smakfullt kryddersmør laget av smør, chili, lime og hakket koriander. Biffene kan du enten kjøpe ferdige eller skjære dem selv av en hel kalkunfilet

Fremgangsmåte

Kryddersmør kan lages ferdig i god tid på forhånd. Rør ingrediensene sammen til en jevn blanding. Rull den eventuelt i papir eller folie og sett det kjølig.

Stek kalkunfiletene ca. 2-3 minutter på hver side (tiden kan variere med tykkelsen på kalkunbiffen). Ikke snu dem før de har gyllenbrun stekeskorpe.

Ha en liten klatt kryddersmør på hver kalkunbiff ved servering. Salat og ovnsstekte potetkløfter er godt tilbehør.

Ovnsstekte potetkløfter:
Skrubb potetene og skjær dem i kløfter. Legg dem i en ovnspanne. Bland dem med litt olje.

Stek potetene midt i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter. Vend kløftene og dryss salt over. La dem stå i ovnen i ytterligere ca. 15 minutter, til de er gyllenstekte og møre.

Lekre oppskrifter med kalkun

Her får du sært så gode kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat
Dagens rett
Squashsuppe med persille og hvitløk

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat

Nå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina
+
Ukens vin

Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina

Vi snakker om druer du trolig ikke har hørt om, og viner du kanskje ikke har smakt før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Dagens rett
Blåskjell med bayer

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta

Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 7. november i Oslo

Smak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent

Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrennomerte viner fra Domaine d’Enclos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik velger du vin til sommerens reker
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Slik velger du vin til sommerens reker

Endelig er sommeren her, og mange nyter lange, varme sommerkvelder med reker til middag, men hvilken vin passer egentlig best til reker?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her