Karamellpudding

Ingredienser
Til glassering av formen:
75 gr sukker
Karamellpudding:
50 gr sukker
2 dl TINE Kremfløte
4 dl TineMelk Hel
1 stk. vaniljestang
4 stk. egg
Pynt:
1,5 dl TINE Kremfløte

Fremgangsmåte

Brødform, 1 1/2 liter. I vannbad i stekeovnen ved 200 grader og deretter ved 125 grader i ca.2 timer.
Glassering:
Ha 75 g sukker i formen og brun det direkte på middels varm plate til sukkeret er smeltet.
Karamellpudding:
Kok opp fløte, 50 g sukker og melk sammen med den delte vaniljestangen. Avkjøl blandingen.
Rør forsiktig inn de lett sammenvispede eggene. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full. Sett formen i langpannen og skru ned varmen etter 10 minutter.
La puddingen stå til den har stivnet. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
Hvelv puddingen på et fat med kant. Pynt med vispet krem eller server den ved siden av.

Sendt inn av Lars Erik Lunde

Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en sommerlig bruschetta på grillen
Dagens rett

Lag en sommerlig bruschetta på grillen

Noen ganger er det deilig å gjøre middagen så enkel som mulig, så hvorfor ikke lage noen italienske fristelser i dag?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her