Dagens rett

Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat

Slik har du kanskje ikke prøvd hyse før
Foto: ( Synøve Dreyer)

Slik har du kanskje ikke prøvd hyse før

Du har kanskje ikke prøvd hyse på annen måte enn som fiskekake eller -boller? Det er en super fiskesort som er riktig så anvendelig på kjøkkenet.
22 September 2018 - 01:00

Hyse eller kolje som mange kjenner den som er av en eller annen grunn mest kjent for sin hvithet og dermed ettertraktet i fiskefarse. Men det er jo egentlig veldig trist for fisken smaker aldeles fortreffelig som den er. Den er britenes foretrukne ingrediens til fish n' chips, men den trenger slett ikke friteres for å bli god. I denne oppskriften får den følge av krydder og det liker den riktig godt. 

Se hva annet du kan lage av hyse

Og som i andre deler ab landet kalles kolje

Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat

Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær fisken i serveringsstykker, pensle med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Bak i stekeovnen i 9-10 minutter, til fisken så vidt begynner å flake seg.
  2. Linser:
    Skyll linser under rennende vann. Kok opp vann og la linsene trekke, uten å koke.
  3. Hell av vannet og sett linsene til side. Finhakk persille, riv skallet og press saften av sitron.
  4. Bland sammen persille, sitronskall og -saft, olivenolje, spisskummen og chiliflak. Smak til blandingen med pepper og vend inn linsene.
  5. Spinat:
    Skyll spinat og la vannet renne av. Grovhakk spinat og fjern grove stilker, og skjær hvitløk i tynne skiver. Varm olivenolje og fres hvitløk på middels varme i en stekepanne med litt høye kanter.
  6. Tilsett spinat og vend til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper.
  7. Dressing:
    Rør sammen yoghurt, olivenolje, chiliflak og litt pepper.

Server hyse på en seng av linser og spinat, med dressing ved siden av. Pynt gjerne med persille.

Se hva annet du kan lage av hyse/kolje

Har du lyst på en annen fiskerett finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her