Kylling biryani

Ingredienser
250 g kyllingfilet
3 ss vegetabilsk olje
150 g basmatiris
1 løk
1 fedd hvitløk
1/4 ts svart pepper
1/4 ts malt muskat
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts chilipulver (velg mild eller sterk etter smak)
1 ss malt koriander
1 ts malt karve
1 ts malt gurkemeie
2 cm kanel
3 kardemommekjerner
6 kryddernelliker
1/2 ts salt
1 ss mandler, uten skall (valgfritt)
50 g frosne erter
2 ss sultanrosiner (valgfritt)
1 ss fersk, hakket koriander

Fremgangsmåte

Skjær løk i skiver og finhakk hvitløk. Varm olje i en dyp panne med lokk. Stek løken i omtrent fem minutter. Tilsett hvitløk, pepper, muskat, ingefær, chilipulver, koriander, karve, gurkemeie, kanel, kardemommekjerner og kryddernellik.
Stek det hele i tre minutter mens du rører for at det ikke skal sette seg fast.

Skjær kyllingen i store biter og stek dem i to-tre minutter mens du fortsetter å røre.

Tilsett 2 ss kokende vann sammen med mandler og sultanrosiner. Sett på lokket og la det koke i fem minutter.

Hell i risen og sørg for at den blir dekket. Tilsett erter, salt og 300 ml kokende vann. Sett på lokket og la det småkoke i 15 minutter.

Når mesteparten av vesken er absorbert, kan du skru av varmen og sette retten til side i fem minutter.

Hakk fersk koriander og bland i retten før du serverer.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her