kylling, blomkål og brokkoli grateng

Ingredienser
4 pers.
1 grillet kylling
1 mellomstor blomkål
1 mellomstor brokkoli
1 liten løk, finhakket
3 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
2 dl kyllingbuljong
ca. 200 g revet ost, eks. cheddar og parmesan
salt og pepper
Topping:
2 dl ferske brødsmuler
2 ss smør
2 hvitløkfedd, finhakket
2-3 ss hakket basilikum eller bladpersille

Fremgangsmåte

Plukk kjøttet av kyllingen og del den i passende biter.
Del blomkål og brokkoli i buketter og kok dem 2-3 minutter i kokende saltet vann.
Ta bukettene opp av vannet og avkjøl dem raskt i kaldt vann.
La bukettene renne av seg på kjøkkenpapir før du legger dem over i en smurt ildfast form sammen med kyllingen.
Smelt smøret i en kasserolle og fres løken til den blir blank. Tilsett melet og la det frese litt under omrøring.
Tilsett varm melk og buljong under kraftig visping. La sausen småkoke noen minutter til den tykkner og melsmaken er borte.
Rør ofte slik at sausen ikke svir seg. Smak til med salt og pepper og rør inn halvparten av osten.
Hell sausen over kyllingen og grønnsakene.
Dryss over resten av osten og gratiner i ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter eller til gratengen er gyllen.
Stek brødsmulene gylne og sprø i smøret, tilsett hvitløk og basilikum.
Dryss den sprø toppingen over gratengen før servering.
Tips:
Bland 2 ss hakket bladpersille, salvie eller timian i sausen.
Pynt med utkjernede tomatbåter og sprøstekt spekeskinke eller salamipølse.
Stek skinke eller pølse i ovn ved 200 grader mellom 2 lag bakepapir.
Legg et stekebrett på toppen for at skivene skal bli rette og fine.

Sendt inn av Julie Dønnestad

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her