Lettlaget rognebærgelé

Ingredienser
1 kg rensede rognebær
2 1/2 dl vann
9 dl sukker
vel 1/2 dl Certo (kunstig pektin)
1/2 dl konjakk (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Rognebærene er friske og røde. De inneholder mye C-vitaminer og egner seg aldeles utmerket i gelé.

Rognebær inneholder mye C-vitaminer, og egner seg godt i gelé. Bærene har en litt besk smak som passer godt til vilt.

Et gammelt knep for å få bærene mindre sure, er å la dem henge til over første frostnatt. Enkelte år går det lenge fra bærene er modne til frosten kommer. Da kan modne bær legges i fryseren.Fremgangsmåte:
Gi bærene et oppkok under lokk. Knus bærene, la dem koke i 15 minutter. Sil og mål saften (ca. 1/2 l). Gi saften et oppkok sammen med sukkeret under omrøring. Rør i Certo, og la det koke kraftig i ett minutt, stadig under omrøring. Flytt kjelen fra platen, rør i konjakken og skum godt. Hell geléen forsiktig på små glass.

Sendt inn av Thomas Gitlesen

Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her