Fiskesaus med paprika
Foto: melk.no

Fiskesaus med paprika

Fiskesaus med paprika er deilig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin.

Fremgangsmåte

Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger. Visp fløten.

Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet purre. Stek purren under omrøring ved svak varme i 6-8 minutter til den er blitt myk. Tilsett melet i blandingen og rør det raskt inn.

Trekk kjelen av varmen og tilsett gradvis fiskekraft/buljong under stadig omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett paprikaterningene og la sausen småkoke i 5-10 minutter. Rør av og til. Tilsett den vispede fløten og smak til med salt og pepper.

Sausen passer til kokte eller stekte fiskeretter.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på denne New York-inspirerte biff-klassikeren fra grillen
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 2

Denne fiskegryten smaker perfekt av sommer
Dagens rett
Flyndre, skalldyr og grønnsaker i safranbuljong

Denne fiskegryten smaker perfekt av sommer

Varierte og fargerike grønnsaker gir et godt smaksbidrag til både safranbuljongen og flyndren. Hvitvin med karakter må til, her får du flere forslag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette alternativet til fredagstacoen
Dagens rett

Prøv dette alternativet til fredagstacoen

Hvalkjøtt er perfekt som minuttstek siden det ultramøre kjøttet kun trenger veldig rask varmebehandling. Det er derfor fort gjort å lage i stand denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Sea Breeze som på Eero - Ambassadens takterrasse
Ukens drink

Slik lager du Sea Breeze som på Eero - Ambassadens takterrasse

Ukens drink, Sea Breeze, er en populær sommerdrink som normalt består av tre ingredienser. Så ikke på baren Eero på toppen av Ambassaden i Oslo, hvor den er et populært innslag i sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her