Lettvint napoleonskake med blåbær
Apéritif

Lettvint napoleonskake med blåbær

Har du butterdeig i fryseren, er du alltid rustet for å diske opp med noe ekstra godt og ikke minst veldig lettlaget. Som denne sterkt forenklede versjonen av en napoleonskake.

Fremgangsmåte

  1. Legg to lag butterdeig oppå hverandre og kjevle dette tynt. Bruke en gaffel til å stikke mange hull i deigen. Pensle deigen med appelsinlikør. Stek ved 200 grader i 10-12 minutter. Bruk en skarp kniv til å skjære ut 4x3 like store rektangler.
  2. Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker. Mos 1,5 dl blåbær med melis eller bruk tilsvarende mengde blåbærsyltetøy. Bruk gjerne blender for jevnest mulig masse eller press den gjennom en sikt. Det blir aller penest. Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir lysblå. Fyll i en kakesprøyte. Resten av bærene sparer du til pynt.
  3. Legg fire butterdeigskaker på tallerkener. Sprøyt blåbærkrem på hver og legg de fire neste kakene oppå. Legg et nytt lag på og gjenta. Den tredje legges på toppen. Pynt med blåbærkrem og friske blåbær.
  4. Kakene må serveres straks.

Tips:
Blir det deig til overs, former du små boller og legger en liten ostebit på toppen. Stek bollene separat i 8-10 minutter. De smaker fortreffelig oppi en suppe.

Tips: For ekstra smak, kan du tilsette 1 ss appelsinlikør i blåbærkremen. Forslag til appelsinlikør: Cointreau.

Slik lager du en mer avansert napoleonskake

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her