Oreodessert
Foto: Alf Børjesson

Oreodessert

Fremgangsmåte

Bunn:
Finhakk oreokjeksen og ha i smeltet smør.

For at dessertene skal bli like er det viktig at alle kjeksene får like bunner.

Dette gjør du ved å måle opp 15 g kjeksmasse i en muffinsform på ei gramvekt. Legg massen i hver form og trykk den pent ned med tommelen.

Sett i kjøleskap.

Krem:
Miks philadelphiaost og melis i en bolle og rør dette til en fin masse.

Ikke glem å sikte melisen når du har dette oppi. Hvis du ikke sikter melisen får du klumper i massen

Pisk fløten til krem og bland dette forsiktig i massen.

Ta nå ut 2-3 toppede spiseskjeer krem til senere. Sett dette i kjøleskap.

Ha den finhakkede kjeksen i massen og rør forsiktig.

Ha alt i en sprøytepose og sprøyt kremen oppi formene.

Legg til slutt en palettkniv på formen og dra palettkniven bortover slik at alle dessertene får en rett overkant.

Sett dette i fryseren 4-6 timer.

Servering:
1 pakke mini Oreos

Dytt forsiktig ut bunnen i hver form og desserten vil bevege seg oppover. Ta alle ut og sett dem på et fat.

Ha kremen du satte bort, i en sprøytepose med stjernetip.

Sprøyt på topper på hver dessert og pynt med en mini oreokjeks.

TIPS:
Har du ikke en slik form med porsjonsbiter: Fordoble oppskriften og lag den som kake i stedet. Da passer den i en form a 22-24 cm.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

4
4/5 etter 31 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen