Sjokoladeostekake med kaffegelé
Dansukker.no

Sjokoladeostekake med kaffegelé

Denne oppskriften må du prøve: Sjokoladeostekake med kaffegelé. Men vi har noen forslag i selve oppskriften om du ikke kjører kaffelinja som eksempelvis kakao.

Fremgangsmåte

Slik bygger du opp kaken

Bunn:
Knus kjeksen og bland den med kakaoen og smeltet smør. Trykk ut i en form med avtakbar kant.

Ostefyll:
Legg gelatinarkene til fyllet i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.

Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i den varme blandingen.

Visp egg og sukker lett og luftig. Tilsett kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell over i formen. Settes i kjøleskap.

Kaffegele:
Legg gelatinarkene til geleen i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.

Løs opp kaffepulveret og demerarasukkeret i kokende vann. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i kaffen. Tilsett kaffelikøren. Avkjøl.

Hell kaffegelen over fyllet i formen. Settes i kjøleskap.

Tips:
Du kan godt bruke sterk nybrygget kaffe i stedet for pulverkaffe. 

Tips:
Drikker du ikke kaffe, kan du erstatte kaffepulveret med kakao og erstatte likøren med mer sukker.

Se våre andre oppskrifter med kaffe

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her