Ovnsbakt torsk med pinjekjerner og søtpotet

Ingredienser
400 g torskefilet
1 dl pinjekjerner
1/2 sitron
1 ss olivenolje
1 Bunt(er) persille, frisk


Søtpotetpuré:
2 søtpoteter
1/2 rød chili
1/2 lime
2 salt og pepper

Fremgangsmåte

Framgangsmåte:
Grovhakk pinjekjernene og ha dem over i en skål.

Bland inn sitronskall, sitronsaft, olivenolje og finhakket persille.

Legg torskefiletene i en ildfast form.

Ha på salt og pepper og fordel pinjeblandingen over som et lokk. '



Bak i ovnen på 200 grader til pinjekjernene er gylne og fisken klar, etter omtrent 12-15 minutter, litt avhengig av tykkelsen på filetene.



Server alene, sammen med ekstra god olivenolje og sitronbåter.


Framgangsmåte Søtpotetpuré :
Skrell søtpoteten og skjær den i grove terninger.

Kok dem møre i en gryte med vann, tilsatt saften fra en halv lime og chilien skåret i to på langs.

Chili og lime gir en litt ekstra frisk piff til søtpoteten.



Slå av vannet og fjern chilien når terningene er møre.

Bruk en potetstapper og mos dem til en fin puré.



Smak til med salt, pepper og en liten klatt smør, eventuelt også mer limesaft.

Sendt inn av Kjersti Jevanord

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her