Ovnsbakt torsk med pinjekjerner og søtpotet

Ingredienser
400 g torskefilet
1 dl pinjekjerner
1/2 sitron
1 ss olivenolje
1 Bunt(er) persille, frisk


Søtpotetpuré:
2 søtpoteter
1/2 rød chili
1/2 lime
2 salt og pepper

Fremgangsmåte

Framgangsmåte:
Grovhakk pinjekjernene og ha dem over i en skål.

Bland inn sitronskall, sitronsaft, olivenolje og finhakket persille.

Legg torskefiletene i en ildfast form.

Ha på salt og pepper og fordel pinjeblandingen over som et lokk. '



Bak i ovnen på 200 grader til pinjekjernene er gylne og fisken klar, etter omtrent 12-15 minutter, litt avhengig av tykkelsen på filetene.



Server alene, sammen med ekstra god olivenolje og sitronbåter.


Framgangsmåte Søtpotetpuré :
Skrell søtpoteten og skjær den i grove terninger.

Kok dem møre i en gryte med vann, tilsatt saften fra en halv lime og chilien skåret i to på langs.

Chili og lime gir en litt ekstra frisk piff til søtpoteten.



Slå av vannet og fjern chilien når terningene er møre.

Bruk en potetstapper og mos dem til en fin puré.



Smak til med salt, pepper og en liten klatt smør, eventuelt også mer limesaft.

Sendt inn av Kjersti Jevanord

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her