Rødvinsbraisert kanadagås

Fremgangsmåte

Gåsa bør deles ved tilberedningen. Brystet kan stekes slik at varmen akkurat er trengt gjennom, medium stekt, mens lårene bør stekes over lang tid, gjerne i saus i en gryte med lokk i ovnen. Server gjerne brystene først og lårene som supplement. Kok kraft på skroget og avskjær.

Skjær lårene av skroget, skjær av brystskroget og del opp resten av bena. Brun lårene og brystskroget i en jerngryte i litt olje og smør. Tilsett rødvin og kok opp. Skum av alle urenheter. Vask og skrell grønnsakene, skjær opp i grove terninger og ha i jerngryta. Tilsett persillekvister, pepper og laurbærblad. Sett lokk på gryta og inn i ovnen på 200 grader i 45 minutter.

Ta ut kjelen og ta ut brystskroget. Tilsett deretter vann og sett gryta i ovnen i ytterligere 60 minutter. Ta ut lårene, sil kraften og kok inn kraften til det halve. Jevn kraften med maisennamel og smak til med salt og kvernet hvit pepper. Sjalottløkene skrelles og bakes i ovnen på 200 grader på grovt salt i 30 minutter. Ta vekk alt salt og legg sjalottløken i sausen.

Skrell selleriroten, skjær i grove stykker og stek i olje i panne til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper. Soppen børstes, og stekes i panne med olje og smør. Tilsett rikelig med finhakket persille før servering. Smak til med salt og pepper. Skjær bryststykkene av skroget og kutt i pene skiver. Anrett kjøttet på sausen sammen med sopp og selleri. Ved andre gangs servering bringes lårene inn. Stek gjerne lårene litt sprø i panne før servering.
Server en god potetrett ved siden av. Selvplukket sopp er perfekt tilbehør.

Sendt inn av Feinschmecker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her serveres fransk velsmak med humoristisk tvist
Restaurant
Moon i Bergen

Her serveres fransk velsmak med humoristisk tvist

Restaurant Moon drives av de 27-årige franskfødte tvillingene Nicolas og Jules Selukov som i løpet av få måneders drift er blitt en folkefavoritt i deres nye hjemby Bergen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før?
Julemat
Oppskrifter julekaker

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før?

Vil du ha virkelig suksess med julebaksten i år, skal du gå for julekaker som får bein å gå på. Her er oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Unn smakssansene en aften full av nytelse med ost, skinke og fløyelsmyke hetviner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking: 13. desember i Oslo

Unn smakssansene en aften full av nytelse med ost, skinke og fløyelsmyke hetviner

Hetvin har stått imot tidens tann og er å regne som den ultimate, klassiske drikken – og hva er vel bedre enn å sette seg tilbake og nyte denne fantastiske vinstilen i kombinasjon med ost midt i vinterkulda?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen
Dagens rett
Verdens beste eggepai

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen

For under et tykt dekke av egg, fløte og parmesan får det meste nytt liv. Og du blir god og mett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her