Rødvinsbraisert kanadagås

Fremgangsmåte

Gåsa bør deles ved tilberedningen. Brystet kan stekes slik at varmen akkurat er trengt gjennom, medium stekt, mens lårene bør stekes over lang tid, gjerne i saus i en gryte med lokk i ovnen. Server gjerne brystene først og lårene som supplement. Kok kraft på skroget og avskjær.

Skjær lårene av skroget, skjær av brystskroget og del opp resten av bena. Brun lårene og brystskroget i en jerngryte i litt olje og smør. Tilsett rødvin og kok opp. Skum av alle urenheter. Vask og skrell grønnsakene, skjær opp i grove terninger og ha i jerngryta. Tilsett persillekvister, pepper og laurbærblad. Sett lokk på gryta og inn i ovnen på 200 grader i 45 minutter.

Ta ut kjelen og ta ut brystskroget. Tilsett deretter vann og sett gryta i ovnen i ytterligere 60 minutter. Ta ut lårene, sil kraften og kok inn kraften til det halve. Jevn kraften med maisennamel og smak til med salt og kvernet hvit pepper. Sjalottløkene skrelles og bakes i ovnen på 200 grader på grovt salt i 30 minutter. Ta vekk alt salt og legg sjalottløken i sausen.

Skrell selleriroten, skjær i grove stykker og stek i olje i panne til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper. Soppen børstes, og stekes i panne med olje og smør. Tilsett rikelig med finhakket persille før servering. Smak til med salt og pepper. Skjær bryststykkene av skroget og kutt i pene skiver. Anrett kjøttet på sausen sammen med sopp og selleri. Ved andre gangs servering bringes lårene inn. Stek gjerne lårene litt sprø i panne før servering.
Server en god potetrett ved siden av. Selvplukket sopp er perfekt tilbehør.

Sendt inn av Feinschmecker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her