Sitron- og ostekake toppet med eple servert med sprø eplecannelloni, kesam- og plommesorbet

Sitron- og ostekake toppet med eple servert med sprø eplecannelloni, kesam- og plommesorbet

Fremgangsmåte

Sitron- og ostekake:
I stekeovnen ved 118 grader grader i 10-12 min.

Kjør kremostbasen (eller kremost naturell), eggeplommer, sitronsaft og -skall  glatt i foodprocessor. Tilsett det tempererte smøret mot slutten. Bruk porsjonsringer i stål uten bunn som former. Tett bunnen med et stykke aluminiumsfolie. Legg havrekjeksen i formen. Fyll massen over i formene  som er smurt, slik at det står igjen 1 cm. Stek kakene, ta de ut og avkjøl i former.

Eple cannelloni:
Bland eggehvitene og melis i en bolle. Rør inn smeltet smør under omrøring sammen men hvetemelet. Smør et tynn lag deigmasselag utover et teflonark. Dryss tørt brød krumm og demerarasukker over deigen. Stek i stekeovnen ved 130 grader grader i ca. 4 min.

Ta ut og kutt til passe firkanter. Stek firkantene videre i 2 min. Ta ut en og en firkant og rull dem starks ( før de stivner) rundt en trepinne (16-20mm). Disse cannellonien skal fylles med eplekrem.

Eplekrem:
Ha eplene i en kjele sammen med sukkeret og rør om til de begynner å væske seg. Legg på lokk å la det koke  til eplene er møre.Rør til eplemos og avkjøl. Visp fløten til krem og rør inn i den kalde eplemosen. Fyll kremen i cannelloniene.

Kesam- plommesorbet:
Ha plommene i en kjele sammen med sukkeret og kok de møre under lokk. Avkjøl plommene og kjør de i foodprocessor sammen med kesam. Tilsett glukose og kjør massen i ismaskin eller frys i fryseboksen, men da er det viktig å røre i ismassen et par-tre ganger før den er helt stiv.

Eplechips:
Press saften av sitronen og bland sammen med sukkerlaken.
Dypp epleskivene i sitronlaken. Legg så eplene utover en teflonmatte og tørk i stekeovn ved 85 grader til de er tørre.

Sendt inn av Gunn Beate Helgås, Solvolds

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen