Slik lager du en gelékake

Det er enkelt å lage denne kaken. Og vi kan garantere at alle som får smake den vil se på deg som en ekte konditor.

Fremgangsmåte

Del sukkerbrødet i tre lag. Legg en del av sukkerbrødbunnen på et fat. Dynk bunnen med melk eller juice. Visp kremfløten til krem. Ta av halvparten av kremen til pynt.
 
 
Resten av kremen blandes med 5 ss jordbærgelé som legges lagvis på sukkerbrødbunnen som fyll. Dynk kakelagene etter hvert som de legges på kaken.
 
Smelt resten av geléen i en kjele på svak varme. La den avkjøles, den skal nesten stivne igjen før den helles på kaken.
 
Sett kanten på en rund kakeform rundt kaken, litt høyt opp. Det er viktig at den er tett slik at geléen ikke renner nedover kaken.
 
Legg jordbær på toppen av kaken og hell forsiktig over den avkjølte geléen.
 
Sett kaken kjølig slik at geléen stivner helt før springformen fjernes og kaken pyntes med krem til servering.
 

Sendt inn av TINE

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her