Snickersmakroner
Foto: Kristin Ellefsen

Snickersmakroner

Liker du makroner som mange gjør, skal du prøve disse med snickerssmak.

Fremgangsmåte

Makroner:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i. Rør ut all luft til massen blir skinnende.

Sprøyt dette ut på et bakepapir og la dem tørke i minst 30 minutter.

Stekes ved 130 grader varmluft i 11 minutter.

Sjokoladeganache:
Kok opp fløten og hell denne over sjokoladen. Hakk gjerne sjokoladen opp i små biter slik at den smelter lettere.
 
Salt karamell:
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.

Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen av varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre. Sett det hele i kjøleskap.

Sette sammen:
Del makronene og legg halvdelene på et brett. Sprøyt sjokoladeganache i en sirkel på halvparten av halvdelene. Ha karamell inni sirkelen og legg en eller to peanøtter oppå dette. Legg de andre halvdelene oppå og snickersmakronene kan nytes.
 
Tips 1: Det kan bli litt karamell til overs av denne oppskriften. Det kan fint brukes som smaksetter i kremer eller bare som dipp til eplebåter.
 
Tips 2: Har du ikke varmluft på ovnen, anbefaler jeg deg å steke makronene ved 140-150 grader med over- og undervarme.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her