Snickersmakroner
Foto: Kristin Ellefsen

Snickersmakroner

Liker du makroner som mange gjør, skal du prøve disse med snickerssmak.

Fremgangsmåte

Makroner:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i. Rør ut all luft til massen blir skinnende.

Sprøyt dette ut på et bakepapir og la dem tørke i minst 30 minutter.

Stekes ved 130 grader varmluft i 11 minutter.

Sjokoladeganache:
Kok opp fløten og hell denne over sjokoladen. Hakk gjerne sjokoladen opp i små biter slik at den smelter lettere.
 
Salt karamell:
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.

Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen av varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre. Sett det hele i kjøleskap.

Sette sammen:
Del makronene og legg halvdelene på et brett. Sprøyt sjokoladeganache i en sirkel på halvparten av halvdelene. Ha karamell inni sirkelen og legg en eller to peanøtter oppå dette. Legg de andre halvdelene oppå og snickersmakronene kan nytes.
 
Tips 1: Det kan bli litt karamell til overs av denne oppskriften. Det kan fint brukes som smaksetter i kremer eller bare som dipp til eplebåter.
 
Tips 2: Har du ikke varmluft på ovnen, anbefaler jeg deg å steke makronene ved 140-150 grader med over- og undervarme.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her