Soyamarinert laks

Ingredienser
500 g renskåret laksefilet
8 små grillspyd

Olivenolje til steking
1 ss finsnittet gressløk til saus

1 purre som deles i ca. 3 cm lange staver, deles og snittes i strimler. Evt. tilsvarende mengde vårløk.

Hvis retten skal være hovedrett, serveres det kokt ris til.

Marinade:
1/4 dl sitronsaft
1 dl soyasaus (Kikkoman)
1/2 dl hvitvin
3/4 dl sukker
1 sjalottløk
1 hvitløksbåt (eller fler etter smak)
25 g frisk ingefær
1/2 rød chilipepper

Fremgangsmåte

1. Legg grillspydene i bløt i vann.

2. Skrell og rens hvitløk, sjalottløk, ingefær og chilipepper. Alle ingrediensene til marinaden kjøres til galtt masse i en foodprosessor.

3. laksen skjæres i terninger på
1 1/2 X 1 1/2 cm og legges i marinaden ca 1 time.

4. Fisken tas ut av marinaden og fordeles på grillspydene. Stekes gyldenbrune i stekepanne på svak varme.

5. Marinaden siles og kokes opp. Jevnes med litt maisenna utrørt i kaldt vann til den tykner litt - sausen bør ikke være for tykk. Pisk inn 1/2 dl god olivenolje eller kaldt smør rett før servering og tilsett 1 ss finhakket gressløk.

6. Anrett laksespydene på tallerken med smørdampet purre eller vårløk. frityrstekt sellerirot og krydderkarse.

Sendt inn av Siri Ulvin

Forsiden akkurat nå
Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her