Spinatpai

Ingredienser
Paideig
3 dl. hvetemel
125 g smør
2-3 ss vann

Spinatfyll
1 pk frossen spinat
1 pk fetaost
1 båt finnhakket hvitløk
4 egg
2 dl matfløte
1/4 ts nyrevet muskat
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

1. Smuldre smør og mel, og rør inn vann til du får en smidig paideig. Du kan også lage deigen i en foodkomprocessor.
2. Kjevle ut deigen og kle en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og stek på 200 grader i 15 min.

Spinatfyll
1. Tin spinaten og klem ut vannet.
2. Smuldre fetaost med en gaffel og finhakk hvitløken.
3. Pisk sammen egg, fløte, muskat og pepper. Bland i spinat, fetaost og hvitløk.
Hell blandingen i paiskallet. Stek paien videre på 175 grader i 30-40 min, til eggeblandingen har stivnet.

Sendt inn av Hilde Waage

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her