Stekt skrei
Beregn ca 180-200 gram skinnfri skreifilet per person
- 2 ss rapsolje
- 1 ss smør
- salt
Slik gjør du:
Varm en god stekepanne og ha i oljen, stek fisken på ”skinnsiden” ca 2 minutter til du har en fin karamellisering, snu fiskestykket og stek videre, ha i smøret og krydre med salt. Øs smør over fiskestykkene, sett fisken i forvarmet ovn(200 grader) og stek den videre i 4 minutter, la hvile 2 minutter før servering.
PURRELØKKREM
Grovkutt purreløken og vask den godt i kaldt vann. Smelt smøret i en stekepanne eller en gryte og ha i purreløken, la dette steke blankt i 2 minutter og tilsett hvitvin, kok inn noe og ha på fløten, krydre med salt og pepper. Når fløten er kokt inn noe så kjøres purreløken sammen med en stavmixer eller i en blender.
Tips: Dette bør gjøres så tett opp mot servering som mulig da purreløken kan miste fargen om den står lenge.
Brunet smør
Slik gjør du:
Ha smøret i en kasserolle sammen med 2 ss vann og brun det til du har brunt smør som lukter karamell, pass på så det ikke brenner seg.OBS: smøret fortsetter og brunes etter at kasserollen er tatt av varmen, kan være en idé og ha smøret over i en ny kasserolle når det er ferdig brunet.Ha i soyasaus, finhakket sjalottløk og gressløk.
SYLTET RØDLØK
Skrell rødløken og del den i tynne skiver på en mandolin eller lignende. Kok opp eddik, sukker og vann og ha i løken. La koke ca 1 minutt og ta av varmen, la avkjøle seg i romtemperatur.