STEKT SKREI MED BRUNET SMØR OG PURRELØKKREM

STEKT SKREI MED BRUNET SMØR OG PURRELØKKREM

Ingredienser
S
tekt Skrei med purreløk og brunet smør

4 personer

Stekt skrei

Beregn ca 180-200 gram skinnfri skreifilet per person

  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss smør
  • salt

Purreløkkrem

  • 1 stk stor purreløk
  • 20 g smør
  • ½ dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper

Brunet smør

  • 200 g meieri smør
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 4 ss soyasaus

Syltet rødløk

  • 1 stk rødløøk
  • ½ dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann

Fremgangsmåte

 

Stekt skrei

Beregn ca 180-200 gram skinnfri skreifilet per person

  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss smør
  • salt

Slik gjør du:

Varm en god stekepanne og ha i oljen, stek fisken på ”skinnsiden” ca 2 minutter til du har en fin karamellisering, snu fiskestykket og stek videre, ha i smøret og krydre med salt. Øs smør over fiskestykkene, sett fisken i forvarmet ovn(200 grader) og stek den videre i 4 minutter, la hvile 2 minutter før servering.

PURRELØKKREM

Grovkutt purreløken og vask den godt i kaldt vann. Smelt smøret i en stekepanne eller en gryte og ha i purreløken, la dette steke blankt i 2 minutter og tilsett hvitvin, kok inn noe og ha på fløten, krydre med salt og pepper. Når fløten er kokt inn noe så kjøres purreløken sammen med en stavmixer eller i en blender.

Tips: Dette bør gjøres så tett opp mot servering som mulig da purreløken kan miste fargen om den står lenge.

Brunet smør

Slik gjør du:

Ha smøret i en kasserolle sammen med 2 ss vann og brun det til du har brunt smør som lukter karamell, pass på så det ikke brenner seg.OBS: smøret fortsetter og brunes etter at kasserollen er tatt av varmen, kan være en idé og ha smøret over i en ny kasserolle når det er ferdig brunet.Ha i soyasaus, finhakket sjalottløk og gressløk.

SYLTET RØDLØK

Skrell rødløken og del den i tynne skiver på en mandolin eller lignende. Kok opp eddik, sukker og vann og ha i løken. La koke ca 1 minutt og ta av varmen, la avkjøle seg i romtemperatur.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her