STEKT SKREI MED BRUNET SMØR OG PURRELØKKREM

STEKT SKREI MED BRUNET SMØR OG PURRELØKKREM

Ingredienser
S
tekt Skrei med purreløk og brunet smør

4 personer

Stekt skrei

Beregn ca 180-200 gram skinnfri skreifilet per person

  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss smør
  • salt

Purreløkkrem

  • 1 stk stor purreløk
  • 20 g smør
  • ½ dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper

Brunet smør

  • 200 g meieri smør
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 4 ss soyasaus

Syltet rødløk

  • 1 stk rødløøk
  • ½ dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann

Fremgangsmåte

 

Stekt skrei

Beregn ca 180-200 gram skinnfri skreifilet per person

  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss smør
  • salt

Slik gjør du:

Varm en god stekepanne og ha i oljen, stek fisken på ”skinnsiden” ca 2 minutter til du har en fin karamellisering, snu fiskestykket og stek videre, ha i smøret og krydre med salt. Øs smør over fiskestykkene, sett fisken i forvarmet ovn(200 grader) og stek den videre i 4 minutter, la hvile 2 minutter før servering.

PURRELØKKREM

Grovkutt purreløken og vask den godt i kaldt vann. Smelt smøret i en stekepanne eller en gryte og ha i purreløken, la dette steke blankt i 2 minutter og tilsett hvitvin, kok inn noe og ha på fløten, krydre med salt og pepper. Når fløten er kokt inn noe så kjøres purreløken sammen med en stavmixer eller i en blender.

Tips: Dette bør gjøres så tett opp mot servering som mulig da purreløken kan miste fargen om den står lenge.

Brunet smør

Slik gjør du:

Ha smøret i en kasserolle sammen med 2 ss vann og brun det til du har brunt smør som lukter karamell, pass på så det ikke brenner seg.OBS: smøret fortsetter og brunes etter at kasserollen er tatt av varmen, kan være en idé og ha smøret over i en ny kasserolle når det er ferdig brunet.Ha i soyasaus, finhakket sjalottløk og gressløk.

SYLTET RØDLØK

Skrell rødløken og del den i tynne skiver på en mandolin eller lignende. Kok opp eddik, sukker og vann og ha i løken. La koke ca 1 minutt og ta av varmen, la avkjøle seg i romtemperatur.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her