Svinestek med ølsaus

Ingredienser
1 kilo svinenakke uten ben
10-12 friske salvieblader
4-5 baconskiver
1 dl mørkt øl
Salt og pepper

4 dl mørkt øl
1/3 liter kremfløte
1 spiseskje sterk sennep
Ca 2-3 spiseskjeer epleeddik
1-2 teskjeer sukker

1 purre, bare det hvite
7-8 aspargesbønner
1 stilk stangselleri
2-3 små poteter, skrelt
2 gulrøtter, skrelt
2 sjalottløk, skrelt
1 sitron
1-2 spiseskjeer sukker

Salvie
Svisker

Fremgangsmåte

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Dekk kjøttet med salvieblader og baconskiver. Legg kjøttet i en ildfast form og ha i 1 dl øl.

Bruk steketermometer og stek kjøttet på 200 grader til det får en kjernetemperatur på 75-80 grader (ca 1 time).

Kok ned ølet til halvparten og ha i fløte og kok til det blir tykt. Smak til med sennep, epleeddik og sukker.

Del grønnsakene i biter og stek dem på lav temperatur i smør til de er møre, ca 15-20 minutter (uten mye røring underveis). Smak til med sitron og sukker.

Skjær opp steken og server den med saus, grønnsaker, svisker og litt frisk salvie.

Sendt inn av Elin Lisbakken

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her