Vaniljeravioli med sjokoladekrem og kryddersyltete bær
Foto: Eva Brænd

Vaniljeravioli med sjokoladekrem og kryddersyltete bær

Fremgangsmåte

Vaniljeravioli:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Varm melk, kremfløte, vaniljestang, -frø og halvparten av sukkeret til kokepunktet.
Visp eggeplommer og resten av sukkeret lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell så sausen tilbake i kjelen.
 
Varm sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott.
Når sausen tykner (84-85 °C), skal den siles over i en bolle. Du kan se om sausen er tykk nok ved å løfte opp slikkepotten med saus på og dra en finger gjennom sausen (se bildet). Dersom sausen ikke flyter sammen igjen, er den klar. Smelt gelatinen i den varme sausen.
 
Sett sausen til avkjøling til den blir lunken. Hell litt saus på et overheadpapir og stryk den ut slik at den blir ca 2 - 3 m tykk. Sett i fryseren til den blir hard. Du trenger 4 slike overheadpapir.
 
Bittersøt sjokoladekrem:
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Ha eggeplommene i en bolle og tilsett sukkeret mens du pisker lett med en visp.
 

Kok opp 0,4 dl fløte og tøm den over eggeplommene mens du visper lett. Tøm den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører med en visp. Pisk 2,3 dl fløte til en lett krem.

Vent til sjokoladeblandingen blir lunken (40 ºC) før du vender inn fløtekremen med en slikkepott. Fyll sjokoladekremen i skåler og sett til avkjølig til den stivner.

Kryddersyltede bær:
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha sukker, vann, sitrontimian, stjerneanis, kanelstang, vaniljestang og -frø i en kjele og la det koke opp. Rør inn maisennajevningen og la laken småkoke i 2 minutter.
 
Tøm den varme laken over kirsebærene. La laken avkjøles før de andre bærene vendes inn. La det hele stå kjølig i minimum 3 timer - gjerne natten over. Ta ut krydderene før servering.
 

Skjær den fryste vaniljesausen i firkanter på 4 x 4 cm. Legg sammen to og to med litt sjokoladekrem i mellom. Legg de på tallerken de skal serveres, etter som den er vanskelig å flytte etter at de er tint. Den øverste platen vil legge seg fint på den andre når den begynner å tine.

Server med bærene og en god vaniljeis.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Sverre Sætre

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen