Dagens rett

Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Foto: (gbh007)

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.
27 Juli 2021 - 23:00

Selv om squashen vi oftest finner i butikkene her er av den mørkegrønne typen, og dermed skiller seg fra de lysere, mindre og søtere typene man som oftest får servert i Hellas, kan den fint brukes i denne retten. I perioder av året er for øvrig den "greske" squashen å få tak i selv her hos oss.

Jo større squashen er, jo mer vann inneholder den, og i denne retten som skal stå så lenge i ovnen, er en fastere og mindre type å foretrekke. 

Se alt du kan lage med squash 

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Ovnsbakt squash, poteter og tomater Briami som i Hellas

Ovnsbakt squash, poteter og tomater Briami som i Hellas

Fremgangsmåte

Legg alle ingrediensene lagvis i en stor, ildfast form med urter og krydder mellom lagene. Drypp olje og grønnsaksbuljong over. Stek formen ved 175 C i 90 minutter. Vend grønnsakene forsiktig av og til.

Dryss over hakket persille ved servering. 

Server gjerne med tzatziki,  en bolle oliven og litt skarp fetaost.

Tips:
Denne lettlagde, vegetariske retten kan også serveres som tilbehør til stekt kjøtt, pølser eller lignende.

Tips:
For maksimal fargeglede kan du bruke oransje paprika og/eller tomater.

Se alt du kan lage med squash 

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne drinken kan du lage hjemme, men opplevelsen blir ikke helt den samme som på Othilia
Ukens drink
North Pole

Denne drinken kan du lage hjemme, men opplevelsen blir ikke helt den samme som på Othilia

For det er ikke bare den isblå fargen som gjør at drinken North Pole er så populær.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sensasjonelt rimelig for verdens dyreste tørre riesling
+
Tester
73 nyheter testet spesialpol Tyskland riesling og pinot noir mars 2023

Sensasjonelt rimelig for verdens dyreste tørre riesling

5300 kroner er ikke billig, men sammenlignet med hva denne vinen går for internasjonalt er prisen en brøkdel. Den er et av få unntak, for de fleste rieslingene er innafor manges budsjett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Ukens kake
Appelsinclafouti

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien

Den har akkurat det som trengs for å fungere som en dessert eller følge til en kopp te. Kaffe funker også til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne drinken kan du lage hjemme, men opplevelsen blir ikke helt den samme som på Othilia
Ukens drink
North Pole

Denne drinken kan du lage hjemme, men opplevelsen blir ikke helt den samme som på Othilia

For det er ikke bare den isblå fargen som gjør at drinken North Pole er så populær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sensasjonelt rimelig for verdens dyreste tørre riesling
+
Tester
73 nyheter testet spesialpol Tyskland riesling og pinot noir mars 2023

Sensasjonelt rimelig for verdens dyreste tørre riesling

5300 kroner er ikke billig, men sammenlignet med hva denne vinen går for internasjonalt er prisen en brøkdel. Den er et av få unntak, for de fleste rieslingene er innafor manges budsjett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 27. mars i Oslo

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru

Smak den elskede druen Chardonnay hele veien fra Vin de France til toppvin som Grand Cru fra Chablis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 30. mai

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico

Denne kvelden får du smake 10 forskjellige årganger av klassikeren Fontalloro fra Felsina, helt tilbake til 1990.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her