
Denne supre rødvinen finnes i en butikk nær deg. Om flasken veier for mye i bagasjen, finnes den i en nesten identisk boksversjon.
Ikke bare kraftige, men også alkoholsterke, og er det en tid på året det er velkomment, er det nettopp i iskalde januar.
Med en så enkel oppskrift som denne lager du raskt en smakfull middag til familien.
Vi slår til med en italiensk klassiker til middag i dag, og med hjemmelaget bolognesesaus får du en topp start på uka.
Sommeren er på hell, men om du ikke er ferdig med rosevinene helt, er denne vinen løsningen. Og hvis du trenger enda mer trøkk, finnes det i de to andre.
Brød som ikke lenger er helt ferskt, er det faktisk utrolig mange måter å få avsetning på. Her finner du en rekke oppskrifter.
Nussara Guldbergs gratinerte torsk melder seg på banen for å være med i NM for amatørkokk. Om det lykkes for vi vite om kort tid.
De er ikke bare gode, innsmigrende og billige, men også økologiske..
Denne boksvinen er kjekk å ha på lur. Eller kanskje du går for den enda bedre flaskeløsningen.
Moulin-à-Vent er i den absolutte beaujolais-toppen og den av de 10 cru-ene som er mest burgundlik. Disse vinene byr på veldig mye flott vin for pengene.
2017-årgangen har gitt denne kjenningen ekstra mye karakter, og det bør du vite å sette pris på.
129 kroner er latterlig billig for denne vinen som er laget av best tenkelig frukt.
Torsk er fantastisk smaksrik og anvendelig og for mange favoritt nummer én. Spesielt nå som skreien fyller fiskediskene. Her har vi samlet en rekke gode tips og oppskrifter.
Denne godbiten er nemlig nyhet i 234 pol og skaper vinglede hver gang den skjenkes opp.
Det smaker ikke som spagetti, men har veldig mange bruksområder. Også som alternativ til salat eller kokte grønnsaker. Prøv denne oppskriften.
Nå når butikkene fylles med nyhøstede norske poteter finnes det ingen unnskyldning for å bruke dem, også som hovedingrediens i middagen.
Denne italienske vinen er fortsatt å få til en super pris og perfekt til sommerlige og upretensiøse matgleder.
Verdicchio di Matelica er en perle til sjømaten og et veldig godt prisgunstig alternativ til chablis og som følge til sjømaten.
Dolcetto som erstatter rosevin og hvitvin, og nebbioloer som kan åpnes allerede i dag, eller legges innerst i vinkjelleren, er denne ukes meny.
En oppskrift som denne pastasalaten med spekeskinke er kjekk å ha på lur for alle sommerkokker, enten du har ferie eller jobber.
Prøv noen av disse oppskriftene neste gang du gjør klar for et utendørs måltid.
Salat med tortellini og ferske reker er både sommerlig og mettende. Og middagen er klar på et drøyt kvarter.
Å bli en risottomester krever litt øvelse. Men første forsøk er bare en halvtime unna med denne oppskriften.
Lengter du sørover, kan du drømme deg bort med disse vinene. De er dessuten å få i veldig mange polutsalg.
Men hvor sterk bestemmer du selv. Her er den enkle oppskriften spagetti all'amitriciana.
God pinot noir til 129,90 er vi ikke bortskjemt med. Den finnes dessuten i 64 polutsalg.
For kroner 129,90 og på plass i 66 pol får du en herlig saftig vin som løfter hverdagsmåltidene noen hakk.
Denne vinterferieuken velger vi en oppskrift som er så enkel at selv de største barna kan klare det, med bare litt assistanse.
Prøv en av disse 10 oppskriftene med kesam og cottage cheese. Du får mye smak uten å måtte bekymre deg for kaloriene.
En pastarett uten verken kjøtt eller fisk, men like fullt akkurat passe kompleks i smak. Jo bedre råvarer, jo mer smak. Bruk denne oppskriften som utgangspunkt.
Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.
150 kroner for en så god pinot noir er rett og slett et røverkjøp.
Ikke bare oppskrifter, men også fakta og tips samt selvsagt drikkeforslag .
Mens resten av verden inspireres av hverandre, lever også mattradisjonene i Roma evig. Få andre steder elsker innbyggerne sin mat på samme måte som i Roma. Romerne spiser nemlig ikke for å overleve, de lever for å spise.
Mac'n cheese får fart på seg når du tilsetter chilipølser. Dessuten blir middagen mer fullverdig. Her er den lettlagete oppskriften.
Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.
Årets hvalkjøtt er på plass i fiskedisken og det utkonkurrerer det meste av annet kjøtt. Mørt, saftig, supersunt og kjempegodt.
De byr nemlig på mye smak, super valuta for pengene og så er de laget av økologisk og biodynamisk dyrkete druer.
Ishavsrøye er både delikat og lekker i smaken, samt lett å tilberede. Som i denne oppskriften som passer perfekt på alle kvinners festdag.
Og ikke en hvilken som helst rødvin, for den må være av druen frappato som gir er leskende og delikat bløt stil.
Ikke bare fordi den har ulv på etiketten (riktignok ikke så lett å få øye på), men fordi den er et veldig rent uttrykk for stedet den kommer fra. Og byr på mye vin for pengene. Derfor vil trolig også ulvehatere takke ja.
Det er skolestart og første dag etter ferien for mange. Vi gjør det derfor enkelt, men også velsmakende. Dagens middag er en pastasalat med spekeskinke og ruccola.
Oransjevin er ikke så merkelig som det høres ut, tvert om bare deilig, og hvor du får ut absolutt alt det gode av grønne druer. Så mye at vinen godt kan erstatte rødvin. Denne ikke veldig oransje vinen er et supert sted å starte.
Den er nemlig så saftig og matvennlig at den passer til det meste du har lyst på akkurat nå. Og så er den i nesten alle polutsalg.
129,90 er nesten latterlig lav pris for en vin med så mye karakter.
Calabria helt sør i Italia, fortjener større oppmerksomhet, og denne rødvinen vil sjarmere selv den står ikke øverst på listen over
Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.
Det er nemlig hva du får med Ioppa Ghemme 2007, men fra samme vinkjeller finnes også mye annet vellagret samt yngre vin med lagringspotensial.
Kongekrabbe er en eksklusiv råvare, som skinner selv i en så enkel innpakning som her.