Bunnen bakes i langpanne på 5 minutter. Og i løpet av en halvtime er kakene ferdig pyntet og klare til å spises. Perfekt til kaffen eller som en sommerlig dessert.
Ukens kake

Foto: (Dansukker.no)
Disse innbydende jordbærblomstene er så gode som de ser ut
De er dessuten veldig raske å lage.
Aase E. Jacobsen
10 Juli 2025 - 11:00
Jordbærblomster

Fremgangsmåte
- Kake: Pisk eggedosis av egg og sukker.
- Bland hvetemel og bakepulver, og vend dem og vannet inn i deigen med slikkepott.
- Ha deigen i langpanne med bakepapir.
- Stek midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Hvelv opp på sukret papir. Trykk ut 24 runde kaker ved hjelp av et glass.
- Krem: Bland sammen ingrediensene til kremen. Bre krem på 8 av kakene.
- Syltetøy: Bland syltesukker og jordbær delt i biter i en kjele og kok i 3 minutter. Avkjøl.
- Bre syltetøy på 8 av kakene.
- Montering og pynt: Legg sammen kaker i tre lag; kaken med krem nederst, med syltetøy i midten og kaken uten noe fyll på toppen.
- Bre krem rundt kantene på kakene og rull dem i knust marengs.
- Legg dem på et fat.
- Skjær jordbærskiver og legg dem som en blomst oppå hver kake. Sett et bringebær midt på “blomsten”.
Se alt det deilige du kan lage med jordbær
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå