Eple-ostekake

Eple-ostekake

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet, eller bland med fingrene.
  2. Samles til en deig og legges kjølig i plast ca. 1 time.
  3. Trykk deigen ut i formen og godt opp langs kanten.
  4. Skrell og del eplene i to. Legg de halve eplene i formen (24 cm i diameter) og stek nederst i ovnen ca. 20 minutter.
  5. Visp sammen egg og sukker, tilsett ost, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen.
  6. Hell blandingen rundt eplene og stek ytterligere til alt er stivnet, det tar ca. 30 minutter til..

Mange deilige kaker finner du her

Se alt det gode du kan bruke epler til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ostekake med eple og ingefær

Ostekake med eple og ingefær

Fremgangsmåte

Bunn:
Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform.

Ha kjeks og ingefær i en foodprosessor og kjør til det blir en fin masse. Tilsett smør og kjør til det hele er godt blandet. Ha massen i formen og klem den på plass med baksiden av en spiseskje, først oppover sidene og deretter bunnen. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder resten av kaken.

Sett stekeovnen på 150 ºC.

Fyll:
Skrell eplene og fjern kjernehuset og skjær dem i tynne skiver. Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre. Ha eplene over i et dørslag og la de avkjøles noe.

Ha kremost, sukker, egg, ingefær og rømme i en foodprosessor og kjør det til en glatt masse.

Fordel de avkjølte eplene i bunnen av formen og hell ostemassen over. Stek kaken midt i ovnen i ca 1 time, til ostemassen er fast. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet natten over.

Pyntes med topper av krem.

Her finner du mange oppskrifter på ostekaker

Se alt det gode du kan bruke epler til

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eplemuffins som du vil elske

Eplemuffins som du vil elske

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.
  3. Rør inn eggene, ett og ett om gangen.
  4. Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
  5. Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.
  6. Bruk is-skje og fordel deigen i muffinsformer slik at alle blir like store.
  7. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.
  8. Trykk eplebåter ned i deigen.
  9. Riv marsipanen grovt og strø over muffinsene.
  10. Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.
  11. Stekes i ca 20 min midt i ovnen på 175 grader.

Mange flere oppskrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Les mer om norske epler

Her finner du mange andre oppskrifter på muffins

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Astrid Eng

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Epleterte med vaniljekrem

Epleterte med vaniljekrem

Fremgangsmåte

  1. Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
  2. Kjevle ut deigen og kle en paiform. Vi har brukt 4 små former.
  3. Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk med bakepapr som klemmes godt ned på deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  4. Varm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen, med papiret på, i ca. 15 minutter.
  5. Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.
  6. Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen med vaniljekrem. Ha på kanel og deretter eplebåtene. Dryss over sukker.
  7. Stek terten videre til den er fast og gyllen, ca. 20 minutter.

Server epleterten lun med is, kesam eller pisket krem til og gjerne et dryss hakkede nøtter.

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Smuldrepai crumble med epler, mandler og sitron

Smuldrepai crumble med epler, mandler og sitron

Fremgangsmåte

Smør en ildfast form på 28 cm eller små porsjonsformer.

Skrell epler, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med. Legg eplebåtene i takmønster i formen(e). Bland sukker, kanel og sitronskall og dryss over eplene.

Ha mel, smør og sukker i en food processor og kjør i noen sekunder. Eller bland for hånd. Da må smøret være litt temperert. Men deigen skal likevel være «smuldrete». Fordel deigen over eplene og hakkete mandler på toppen. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 25–30 minutter.

Tips:
Smulrepai smaker himmelsk med så vel vaniljeis som vaniljesaus eller pisket krem.

Se alle oppskriftene på pai og terte

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her