Bli med på en smaksrik reise til Sør-Rhône
Vinsmaking i Oslo 30. oktober

Bli med på en smaksrik reise til Sør-Rhône

Smak og lær om vinene fra Sør-Rhône – en av de mest berømte vinregionene i Frankrike.
12 September 2023 - 09:46

Den 30. oktober tar vinprodusentene Chateau Simian, Domaine de L’Olivier, Domaine Giuliani og Domaine Font Serade turen fra Sør-Rhône til Norge. I kofferten har de med seg 8 deilige viner og en enorm kunnskap som de ønsker å dele med deg. Bli med på denne unike smakingen, hvor du vil lære hvordan de produserer viner med imponerende mangfoldighet, og hvorfor Sør-Rhône er et respektert vinområde verden over.

Vinene fra Sør-Rhône er kjent for sine blandinger, hvor ulike druesorter fra forskjellige vinmarker kombineres for å skape viner med kompleksitet og balanse. Dette gjør at vinprodusentene kan skape spennende vin av høy kvalitet. Landskapet i Sør-Rhône er mangfoldig, med forskjellige jordsmonn og mikroklimaer som påvirker druene og vinene på ulike måter. Dette mangfoldet bidrar til å skape stor variasjon i vinstilene i Sør-Rhône.

Florian tar turen til Sentralen Foto: Chateau Simian

Vinprodusenten Chateau Simian holder til i Provence, ved foten av Massif d'Uchaux. Vingården består av 38 hektar vinmarker og produserer Châteauneuf-du-Pape, Côtes du Rhône og Villages. Eiendommen styres i dag av Jean-Pierre Serguier og sønnen Florian. Florian har studert både vindyrking og vinvirksomhet. Før han dro tilbake for å starte å jobbe på familiegården, jobbet han som vinmaker både i Alsace, Ungarn og nabogården til Chateau Simian. Florian tar turen til Oslo for å fortelle om vinproduksjonen og la deg smake på to spennende rødviner som har mottatt en rekke gode anmeldelser.

Robin Bastides Foto: Domaine de l'Olivier

Domaine de l'Olivier ligger på det høyeste punktet i landsbyen Saint-Hilaire d'Ozilhan i den sydlige delen av Rhônedalen. Navnet på eiendommen refererer til perioden da oliven var hovedproduktet av innhøstingen. Bastide-familien eier ca. 50 hektar vinmark og produserer viner basert hovedsakelig på Grenache og Syrah. Robin Bastides er fjerde generasjons eier av Domaine de l'Olivier. Han er vokst opp blant vinrankene, og det var et naturlig valg for ham å bli en vinmaker. I 2010 – kun 19 år gammel – produserte han sin første årgang. Etter å ha studert vinkultur, ønologi og vinvirksomhet, driver han i dag familiebedriften sammen med sin far. I løpet av kvelden vil Robin lære deg mer om deres filosofi, vinproduksjon, og la deg smake på fire rødviner med AOC-klassifikasjon – den høyeste kategorien i den franske klassifiseringen – hvorav to ikke er tilgjengelige i Norge.

Domaine Giuliani ligger i Châteauneuf-du-Pape og har vært eid av familien Giuliani siden 1930. Bernard, Aline og Florian driver vingården i den største respekt for jordsmonnet og miljøet. Godsets viner reflekterer landskapet og uttrykker egenskapene til druesortene. I gjennomsnitt er vinmarkene 60 år gamle og har lave avlinger, noe som fører til at de produserer druer av høy kvalitet.

Domaine Font Sarade ble etablert av René Devine i 1936 og produserte kun druer. Nåværende eier, Bernard Burle, overtok i 2002 og begynte å tappe vin på flaske. I dag produserer de ca. 130 000 flasker. Eiendommen ligger nord i Vacqueyras appellasjonen og består av totalt 35 hektar, hovedsakelig i Vacquey. Domaine Font.

Karine Grey-Vinessence Foto:

Exportmanager Karine Grey-Vinessence skal lære deg mer om Domaine Giuliani og Domaine Font Serade og serverer to spennende rødviner fra produsentene. Karine er født i Burgund og har arvet interessen for vin av sin bestefar, som var vinbonde i Chambolle og Vosne-Romanée. Med en mastergrad i internasjonal handel i vin og brennevin og over 20 års erfaring fra importmarkedet, ønsker hun denne kvelden å dele sin kunnskap og deilige viner med deg. 

Ta med deg venner, kolleger eller din kjære og start uken med både ny kunnskap og deilig vin i glasset. Vel møtt!

Sør Rhone (1).png
Foto:

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder
+

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder

Men også innføring i den unike romen fra Guadeloupe samt utviklingen for rødvin fra Alsace og en virkelig skatt fra Loire. Blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke lov å si at du ikke liker stekt sild før du har prøvd denne retten
Dagens rett

Det er ikke lov å si at du ikke liker stekt sild før du har prøvd denne retten

Her får det delikate, men også robuste sildekjøttet bryne seg på søreuropeiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her