Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 30. oktober i Oslo

Bli med på en smaksrik reise til Sør-Rhône
Foto: (Istock: NDStock)

Bli med på en smaksrik reise til Sør-Rhône

Smak og lær om vinene fra Sør-Rhône – en av de mest berømte vinregionene i Frankrike.
11 Oktober 2023 - 08:00

Den 30. oktober tar vinprodusentene Chateau Simian, Domaine de L’Olivier, Domaine Giuliani og Domaine Font Serade turen fra Sør-Rhône til Norge. I kofferten har de med seg 8 deilige viner og en enorm kunnskap som de ønsker å dele med deg. Bli med på denne unike smakingen, hvor du vil lære hvordan de produserer viner med imponerende mangfoldighet, og hvorfor Sør-Rhône er et respektert vinområde verden over.

Vinene fra Sør-Rhône er kjent for sine blandinger, hvor ulike druesorter fra forskjellige vinmarker kombineres for å skape viner med kompleksitet og balanse. Dette gjør at vinprodusentene kan skape spennende vin av høy kvalitet. Landskapet i Sør-Rhône er mangfoldig, med forskjellige jordsmonn og mikroklimaer som påvirker druene og vinene på ulike måter. Dette mangfoldet bidrar til å skape stor variasjon i vinstilene i Sør-Rhône.

Florian tar turen til Sentralen Foto: Chateau Simian

Vinprodusenten Chateau Simian holder til i Provence, ved foten av Massif d'Uchaux. Vingården består av 38 hektar vinmarker og produserer Châteauneuf-du-Pape, Côtes du Rhône og Villages. Eiendommen styres i dag av Jean-Pierre Serguier og sønnen Florian. Florian har studert både vindyrking og vinvirksomhet. Før han dro tilbake for å starte å jobbe på familiegården, jobbet han som vinmaker både i Alsace, Ungarn og nabogården til Chateau Simian. Florian tar turen til Oslo for å fortelle om vinproduksjonen og la deg smake på to spennende rødviner som har mottatt en rekke gode anmeldelser.

Robin Bastides Foto: Domaine de l'Olivier

Domaine de l'Olivier ligger på det høyeste punktet i landsbyen Saint-Hilaire d'Ozilhan i den sydlige delen av Rhônedalen. Navnet på eiendommen refererer til perioden da oliven var hovedproduktet av innhøstingen. Bastide-familien eier ca. 50 hektar vinmark og produserer viner basert hovedsakelig på Grenache og Syrah. Robin Bastides er fjerde generasjons eier av Domaine de l'Olivier. Han er vokst opp blant vinrankene, og det var et naturlig valg for ham å bli en vinmaker. I 2010 – kun 19 år gammel – produserte han sin første årgang. Etter å ha studert vinkultur, ønologi og vinvirksomhet, driver han i dag familiebedriften sammen med sin far. I løpet av kvelden vil Robin lære deg mer om deres filosofi, vinproduksjon, og la deg smake på fire rødviner med AOC-klassifikasjon – den høyeste kategorien i den franske klassifiseringen – hvorav to ikke er tilgjengelige i Norge.

Domaine Giuliani ligger i Châteauneuf-du-Pape og har vært eid av familien Giuliani siden 1930. Bernard, Aline og Florian driver vingården i den største respekt for jordsmonnet og miljøet. Godsets viner reflekterer landskapet og uttrykker egenskapene til druesortene. I gjennomsnitt er vinmarkene 60 år gamle og har lave avlinger, noe som fører til at de produserer druer av høy kvalitet.

Domaine Font Sarade ble etablert av René Devine i 1936 og produserte kun druer. Nåværende eier, Bernard Burle, overtok i 2002 og begynte å tappe vin på flaske. I dag produserer de ca. 130 000 flasker. Eiendommen ligger nord i Vacqueyras appellasjonen og består av totalt 35 hektar, hovedsakelig i Vacquey. Domaine Font.

Karine Grey-Vinessence Foto:

Exportmanager Karine Grey-Vinessence skal lære deg mer om Domaine Giuliani og Domaine Font Serade og serverer to spennende rødviner fra produsentene. Karine er født i Burgund og har arvet interessen for vin av sin bestefar, som var vinbonde i Chambolle og Vosne-Romanée. Med en mastergrad i internasjonal handel i vin og brennevin og over 20 års erfaring fra importmarkedet, ønsker hun denne kvelden å dele sin kunnskap og deilige viner med deg. 

Ta med deg venner, kolleger eller din kjære og start uken med både ny kunnskap og deilig vin i glasset. Vel møtt!

Sør Rhone (1).png
Foto:

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her