10. november i Oslo - Rhônedalens elegante viner

Lær om et av verdens mest berømte vinområder og smak 12 viner fra et av de beste vinhusene i Rhône.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 13:30

Romerne var de første som plantet vinranker langs den store Rhône-elven, og området øst i Frankrike har i dag noen av landets eldste vinmarker.
 
Opplev elegansen fra dette verdensberømte området i det vi smaker 12 viner fra et av Rhônedalens aller beste vinhus, Paul Jaboulet Ainé.
 
Gå ikke glipp av Rhône på sitt beste, meld deg på nå.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
170 år med tradisjoner
I 1834 begynte Antoine Jaboulet å dyrke vinranker i det fruktbare jordsmonnet i Hermitage, og iherdig arbeid og lidenskap for vinen ga raskt vin av ypperste kvalitet.
 
Det var Antoines sønn, Paul, som siden overtok vingården og som skulle gi navn til huset. Familien har siden den spede begynnelsen drevet huset etter tradisjonelle metoder.
 
Håndverket ikke glemt
I dag har huset ca 100 ha med vinmarker i noen av Rhônedalens beste områder, og har en gjennomsnittsalder på sine vinranker på hele 40 år. I de aller beste parsellene har de ranker som er opp til 80 år gamle, og som gir en utrolig konsentrasjon til vinene.
 
Fortsatt gjøres alt i vinmarkene for hånd, til og med innhøstningen, og selv de gamle håndvinsjene er fremdeles i bruk.
 
Vinene lagres i mellom ett til to år på eikefat i de gamle romerske sandstenstunnellene som finnes under Châteauneuf sur Isère, før de tappes på flaske for videre lagring.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Rhône-viner i stjerneklasse
Denne kvelden får du lære mer om hvor forskjellige de enkelte vinmarkene i Rhône kan være, om områdets særtrekk og kan selv smake hvorfor viner fra dette omådet er så ettertraktet.
 
Det er Bertrand Michat som vil ta deg med på en smaking av ikke mindre enn 12 viner fra hele Rhône, deriblant tre årganger av en elegant vin fra de beste parsellene i Hermitage.
Lær mer om Rhônedalens eleganse - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Parallèle "45" Côtes du Rhône Blanc, 2007 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 100,-)
• Les Jalets Crozes Hermitage Blanc, 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 160,-)
• Jaboulet Saint Joseph Grand Pompée, 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 700,-)
• La Petite Chapelle 2003 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 400,-)
• La Petite Chapelle 2001 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 550,-)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 
Tid: 10. november 2008 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 03.11.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her