12. juni i Oslo - De klassiske hvite druesortene med Toralf Bølgen

Sommeren står for døren, med lette gevanter, lange dager og god mat og godt drikke. Bli med oss når Toralf Bølgen, en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker, tar oss med inn i hvitvinenes fantastiske verden.

Deilige, friske, klare hvitviner i glasset på en varm sommerdag i selskap med gode venner. Dette er for mange av oss essensen av en vellykket sommer. Nå kan du være med og lære mer om den fantastiske drikken vi har i glasset med en av Norges fremste vineksperter.

Dette er kurset for deg som ønsker å lære litt mer om druenes egenart, deg som har vært på et av våre kurs der Bølgen lærer deg å smake vin og som nå ønsker å gå videre i vinens spennende verden, eller for deg som simpelthen elsker hvitvin.

Smakingen er nå avholdt

Denne kvelden kommer Toralf Bølgen til å ta for seg noen av de klassiske hvite druene og deres opprinnelse, egenart og karakteristikk.

De hvite druene vi får presentert denne kvelden er:
• Chardonnay
• Riesling
• Sauvignon Blanc
• Pinot Gris
• Gewürztraminer
• Albarinho/ Alvarinho
 
Et godt utvalg med viner basert på disse druene blir servert!

Pass på å ikke gå glipp av denne fabelaktige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger og hils sommeren velkommen!

Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Han er innehaver av restaurantene Bølgen & Moi som du finner flere steder i Norge, tidligere Norgesmester i Vinkelner og har gitt ut den prisbelønnede boka Historien om Cognac, Calvados og Armagnac . Han er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène .

Av andre bøker kan nevnes kokeboken Mat og Vin , Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære grunnleggende kunnskap om vin , anrettet på en ukomplisert og samtidig engasjerende måte, Champagne - Diva og Dronning .

Bølgens siste bok; FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="100"> 100 viner og vinopplevelser (klikk for å lese mer om boka) tar for seg et utvalg anerkjente viner i ulike prisklasser og vinhistorier.

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 12. juni 2006 kl. 19.00 - ca. 21.30
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 120606 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 08.06.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .
 

 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

100 viner og vinopplevelser
Hyllene på Polet er fulle av vin fra hele verden. Noen dyre, andre rimeligere. Men hvordan velger du blant dette mangfoldet? 100 viner og vinopplevelser av Toralf Bølgen er guiden som er skreddersydd for dette formålet. De 100 valgene omfatter god rødvin, hvitvin, dessertvin, champagne og musserende vin i alle prisklasser. Litt cognac, armagnac, akevitt, likør og sherry og er det også blitt plass til. Toralf Bølgen hjelper deg dessuten å plukke ut vin til mat. Alle flaskene kan skaffes gjennom Vinmonopolet.

Kommende kurs

Til toppen