13. september i Oslo - Enestående Burgund-smaking

Smak unike viner i verdensklasse fra et av verdens aller beste vinområder.
Redaksjonen
26 August 2010 - 18:02

Burgund regnes for å være blant de mest sofistikerte vinområdene i verden, og gjennom dette spennende kurset blir du bedre kjent med dette stjerneområdet i det vi smaker en rekke fabelaktige viner.
 
Du får smake et godt utvalg av såvel premier- som grand cru-viner denne kvelden.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet i mer enn 270 år
Det var i 1731 at Michel Bouchard etablerte seg som vinhandler i Volnay sammen med sin sønn Joseph - Domaine Bouchard Père & Fils var født.
 
Gjennom flere generasjoner har familien arbeidet utrettelig med det som i dag er et av Burgunds mest prestigiøse vinhus.
 
Det var sønnen Joseph som kjøpte de første vinmarkene i Volnay i 1775, og takket være den franske revolusjonen i 1789 kunne familien sikre seg en rekke vinparseller som tidligere tilhørte kirken.
 
I dag har huset ikke mindre enn 130 hektar vinmarker i hjertet av Burgunds Côte d'Or, fordelt på en rekke berømte parseller, med hele 12 hektar grand cru- og 74 hektar premier cru klassifiseringer.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Slottsherrer
1820 står som en milepæl i husets historie, i det de kjøpte Château de Beaune med tilhørende vinmarker.
 
Slottet som tidligere var eiendommen til kong Ludvig XII, er i dag et kulturhistorisk landemerke samtidig som det langs de tykke kjellermurene er omhyggelig lagret flere tusen flasker vin tilbake til 1820.
 
Her lagres også husets toppviner under perfekte forhold frem til de blir lagt ut for salg.
 
I 1995 ble vinhuset kjøpt opp av den renommerte champagnefamilien Henriot, med Joseph Henriot i spissen. Siden overtakelsen har han jobbet utrettelig med å føre det tradisjonsrike huset videre og inne i
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Smak 8 viner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av Victor Pepin fra Domaine Bouchard Pére & Fils, og han vil lære deg mer om et av verdens aller mest berømte vinområder.
 
I løpet av kurset får du smake fire hvite og fire røde viner i verdensklasse, deriblant Bouchard Le Corton og Bouchard Meursault Perrieres.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Gå ikke glipp av denne enestående vinsmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Hvitviner:
Bouchard Meursault 2007 (31893) - i 2008-årgang

Rødviner:
Bouchard le Corton 2006 (59096) - i 2008-årgang

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 13. september 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 05.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Bouchard Père & Fils
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her