145 millioner for et bedre måltid

Den første salven er gått for Måltidets Hus i Norge. Bygget reises i Stavanger og skal stå ferdig i 2009.

Måltidets Hus blir et naturlig koblingspunkt mellom næring og akademia.
 
For å kunne hevde seg i en stadig sterkere internasjonal konkurranse, samler næringsmiddelaktørene seg for å utvikle kunnskapen under begrepet kulinologi. Dette begrepet omfatter kunnskapsområdet i skjæringspunktet mellom det kulinariske og det industrielle.

Internasjonalt implementeres kunnskapen i næringsmiddelindustrien og danner grunnlag for utvikling av ferdige måltidsløsninger for forbrukermarkedet og for cateringsektoren. Dette segmentet står for den sterkeste veksten i det internasjonale markedet.

Koster penger
Prislappen for bygget er på 145 millioner kroner. Rogaland Kunnskapspark og Norconserv AS står bak finansieringen av bygget. Måltidets hus vil inneholde fremtidens kantine, eksklusive kjøkken og unike fasiliteter for prosessforskning. Alt skal stå klart i januar 2009.

Felles plattform
Næringsaktører har gjennom etablering av Fagforum for Mat og Drikke understreket viktigheten av å etablere en arena for felles plattform for idé- og kunnskapsutvikling. Det er da også næringsaktørene som er idehavere og pådrivere for etablering av Måltidets Hus og etablering av et National Center of Expertise innen kulinologi.

Kontaktpunkt
Måltidets Hus blir et kontaktpunkt hvor industrien kan møte et sterkt nasjonalt forskningsmiljø. Norconserv AS etableres i bygget med gode koblinger til Matforsk på Ås og Fiskeriforskning i Tromsø.

I samme bygg flytter Gastronomisk Institutt inn, med Norges fremste kokkekompetanse. Etablerte næringsaktører vil etablere seg i bygget sammen med den nystartede matinkubatoren i Rogaland kunnskapspark.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen