Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

15. juni i Oslo - Lær å mikse sommerens drinker

Nå som sommeren står for døren lærer vi deg å mikse deg frem til sommerens deiligste drinker.
Redaksjonen
27 Kan 2005 - 17:17

Hvor ofte har vi ikke ønsket å kunne inneha kunnskapen om hvordan lage alle de drinkene vi serveres ute på byens barer? Eller kanskje stått og lurt på hva du kan gjøre for å sette en spiss på selskapet. I løpet av denne kvelden vil den renommerte Chris Spencer, Area Manager hos Brand Partners, lære oss hvordan imponere venner og kjente med våre bartenderkunster denne sommeren.

Vi inntar et av Oslos aller flotteste lokaler; Stratos, og lærer så vel kjente og klassiske cocktails som denne sommerens trenddrinker å kjenne. Her får du lære om historien bak drinkene, lære forskjell på hva det å bygge, blande, shake og sile egentlig betyr innen bartendersjargongen, og samtidig få smake samtlige drinker som lages.

Chris Spencer har nå bosatt seg i Norge, men har en lang og imponerende merittliste å vise til, og noen av oss vil kjenne ham igjen fra forskjellige magasiner, både fra innland og utland (Apéritif BAR, FHM, Arena, GQ, Loaded, Flavour, Theme). Foruten å ha innehatt ansvarsfulle stillinger, har Chris også blitt kåret til UK bartender of the Year 2000, Havana Club Flair Bartender of the Year 2000, og vært én av finalistene i verdens største flairingkonkurranser i årene 2000 - 2002; the Roadhouse International Flair Competition. Flairing (triksing med flasker og annet barutstyr) som også er en av tingene vi vil få oppleve denne kvelden.

Noen av ingrediensene vi skal benytte denne kvelden er Wodka Wyborowa, Havana Club Añejo Blanco og Jameson Irish Whiskey FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="ingredienser">som du finner mer informasjon om her.

Arrangementet har 20-års aldersgrense og er begrenset til 35 deltakere. Send inn din påmelding allerede i dag og vær med i trekningen av et komplett barsett. Oppskriftshefte med alle drinkene vi mikser denne kvelden, samt på mange ytterligere drinker, vil bli delt ut til samtlige deltakere.

Arrangementet er nå gjennomført

Tid: 15. juni 2005 kl. 19.00 (til ca. 22.00)
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Stratos Selskapslokaler, Youngstorget 2b, 0181 Oslo.
(inngang Folketeater-passasjen)

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 150605. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 11.06.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Wodka Wyborowa:
Wodka Wyborowa kommer fra vodkaens hjemland, Polen, og her har de produsert vodka i over 500 år. Polsk vodka deles inn i tre kvalitetskategorier der renheten øker med graderingene. Zwykly (standard), wybrowy (premium) og luksusowy (de luxe). For den som liker elementer av smak og lukt, er premium den beste. Wodka er den autentiske, polske stavingen for vodka. Wodka Wyborowa er en av de få internasjonale vodkamerkene som produseres på rug, og produktet er destillert etter en tretrinns prosess der første destillering skjer i tradisjonelle kobber pot stills. Ulikt andre internasjonale merker, der målet er å produsere en mest mulig nøytral og luktfri vodka, har Wyborowa beholdt rugpreget i sluttproduktet. Vannet som blir brukt, kommer fra 200 meter dype brønner som ligger under fabrikkområdet. Wodka Wyborowa er en kvalitetsvodka som selges i mer enn 70 land og er rangert som det 4. største vodkamerke i verden og mest solgt vodkaen i Polen.
 
Havana Club Añejo Blanco:
"Añejo Blanco" er en ekte cubansk historie. "Blanco" refererer til den tradisjonelle cubanske romproduksjonen. "Añejo" er en påminnelse om lagringsprosessen som varer mer enn 2 år, som gjør dette produktet til en del av Havana Club familien.
 
Añejo Blanco er produsert etter tradisjonelle cubanske lagringsmetoder. Erfaringen fra Havana Clubs egen "maestro ronero" (sjefsblender) gjør at man får den blankeste av alle "añejos" (lagret rom). En hvit rom med klare, svakt "sandaktige" toner og delikate aromaer som minner om dens røtter; sukkerrør og eikefat. Disse sammensetningene gjør Añejo Blanco til en første klasses rom - perfekt for longdrinks.
Jameson Irish Whiskey:
Historien om irsk whiskey går 600 år tilbake da munker brakte både kristendommen og destilleringsteknikken til Irland. Destillering ble gjort for å fremstille alkohol til parfyme, men irene fant snart en bedre måte å utnytte teknikken på, de oppfant whiskey (fra det irske ordet; Uisce Beatha = livets vann).
John Jameson etablerte sitt destilleri i Bow Street, Dublin, i 1780. Den gang, som nå, var Jameson whiskey en kombinasjon av krystallklart irsk vann og det fineste maltede og umaltede bygg.
Jameson blir destillert tre ganger for å oppnå så ren og mild smak som mulig. Det som skiller irsk og scotch whisk(e)y, er at irene tørker malten i lukkede ovner med kull - "closed Kiln". På grunn av tørkemetoden har irsk whiskey ingen røyksmak (skotsk whisky tørkes ved hjelp av brennende torv som avgir røyk). Irsk whisky destilleres 3 ganger i gamle tradisjonelle Pot Stills for å sikre maksimal renhet på spriten (andre whisk(e)ys destilleres 2 ganger). Lagringstiden er etter loven minimum 3 år, men oftest mellom 5 og 8 år og lenger for eldre whiskeys.
 
Jameson har vært produsert av Jameson Distillery i mer enn to hundre år og er i dag den internasjonalt mest kjente irske whiskey med et salg på mer enn 1,7 million kasser iåret.

Foto (av Chris Spencer): Bo Mathisen

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her