15. september i Trondheim - Australsk mat og vin i spennende kombinasjon (Trondheim)

Australierne våger å tenke og gjøre annerledes, prøve nye smaker og kombinasjoner. Noe som har slått an internasjonalt. Nå er det din tur til å smake spennende mat fra "down under" - kombinert med 10 viner fra Lindemans.
Redaksjonen
01 September 2005 - 15:45

Australske viner har opparbeidet seg stor popularitet verden over. En ung australsk restaurantchef har uttalt "Vi har ingen historie eller faste holdepunkter. Det er det som gjør australsk mat så spennende". Dette kan man også si om landets viner.

Lindemans er blant verdens mest populære australske viner. Dr. Henry Lindeman oppdaget vinens gode egenskaper under en reise i Europa i 1830-årene. Herr og fru Lindeman pakket sakene i England, la ut på en 4 måneder lang reise til det nye landet Australia og startet i 1843 det vi kjenner som Lindemans vin-eventyr.

Dr. Lindemans filosofi står like sterkt i dag som for 150 år siden:
"The one purpose of wine is to bring happiness to people".

På Druen får dere denne kvelden et innblikk i Lindemans verden, med presentasjon og smaking av viner - fra de lettere og populære hverdagsviner - til eksklusive restaurantviner. Kombinert med Australias matunivers, et kjøkken inspirert av hele verden - fra Hellas til India, Japan til Libya, Mexico og Afrika - kan dette bli en spennende og minneverdig kveld med en ny vri fra den nye verden.

De 10 vinene du får smake denne kvelden er:

MENY
Australsk mat og vin
med Lindemans' viner
Druen på Torvet
15. september 2005
*
Apéritif
Lindemans BIN 75 Riesling
**
Tasmania:
Kamskjellmousse
Servert med smørsaus tilsatt kajennepepper
Lindemans BIN 65 Chardonnay
Lindemans Reserve Chardonnay
***
South Australia:
Swagmannens lammeskank
Bresert lammeskank servert med marinadesaus, rotgrønnsaker  og urtebakte poteter
Lindemans BIN 50 Shiraz
Lindemans Reserve Shiraz
Lindemans Limestone Ridge
Lindemans BIN 45 Cabernet Sauvignon
****
Perth:
Pavlova med bringebær og pasjonsfrukt
Marengs fylt med kremfløte og frukt
Cawarra Semillon Chardonnay
*

Dette arrangementet er dessverre avlyst.

Tid: 15. september 2005 kl. 19.00 - ca. 22.30
Pris: kroner 575 inkl. mva
Sted: Druen på Torvet,
Munkegt. 26, 7011 Trondheim.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 150905. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 13.09.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her