19. januar i Oslo - Bli en whiskykjenner med Chris Maile

Få mer ut av dine favorittwhiskyer, lær om whiskyens komplekse smaker og aromaer med Norges fremste whiskyekspert.
Redaksjonen
10 Desember 2008 - 17:46

Det er ikke mange brennevin som kan sammenlikne seg med whisky når det gjelder kompleksitet og forskjeller i smak og aroma.
 
Er du en av de som lurer på hvordan ekspertene kommer frem til sine beskrivelser av whisky, skal du ikke gå glipp av dette kurset med FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Maile">whiskyeksperten Chris Maile.
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Whiskyens spennende verden
Chris Maile vil denne kvelden lære deg og vise deg i praksis hvordan du skal smake whisky og hvordan du lettere kan gjenkjenne ulike områder, produksjonsmetoder og fatbruk.
 
For at du skal kjenne forskjellene selv vil du selvfølgelig bli servert et godt utvalg av ulike whiskyer under kurset.
 
Flytende gull
Dette er bare ett av navnene som er blitt gitt whisky opp gjennom årene, og selv om Skottland regnes av mange for å være whiskyens høyborg, lages det en rekke elegante whiskyer over hele verden.
 
Denne kvelden får du også lære hvordan whiskyen fremstilles, hva som kjennetegner de enkelte produksjonsmetodene, hva du kan lage whisky av, hvilken innflytelse fat og lagring har på whiskyen og mye, mye mer.
 
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.
 
Whiskyene du får smake denne kvelden er:

è Meld deg på her (klikk)

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 19. januar 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 12.01.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Keeper of the Quaich
Denne kvelden skal Chris Maile være vår guide til disse utsøkte whiskyene.
 
Chris Maile er av skotsk herkomst og kommer opprinnelig fra The Isle of Skye, som også er Talisker's vugge. Hans mange år i Norge har derimot finslepet norsken hans og foredraget vil bli holdt på norsk.

En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge.
 
Han er i dag en etterspurt foredragsholder og har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn åtte år. Maile har holdt mer enn 450 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.

I 2006 mottok Chris Maile ærestittelen Keeper of the Quaich som tildeles personer som har viet sitt profesjonelle liv til skotsk whisky.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick
Dagens rett

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick

Hjemmelagde fiskeboller gir deg ekstra mye «kred». Det er faktisk veldig enkelt. Bare prøv denne litt hotte oppskriften med bønnesalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her