19. plass på Kleppe Holthe

Einar Kleppe Holthe nådde dessverre ikke helt opp i World Barista Championship. James Hoffman fra Storbritannia vant.
Redaksjonen
07 August 2007 - 16:41

Årets konkurranse var stor og rundt 3000 publikummere var på plass da den japanske deltakeren hadde sin presentasjon. Men det ble en tøff konkurranse med mange dyktige baristaer. Kleppe Holthe ble til slutt nummer 19 - bare 50 poeng fra finaleplassen.
 
Kleppe Holthe gjorde en god innsats, men hadde litt problemer med kaffekvernen og det gjorde at det ikke ble noen plassering helt i toppen.
 
Teknisk feil
- Jeg fikk trekk for den tekniske biten. Jeg hadde treningstid dagen før konkurransen og da var været helt annerledes. Det gjorde at kaffen endret seg og jeg fikk ikke gjort alt riktig med kvernen. Det er litt surt, men det er slik det er, sier Kleppe Holthe.
 
Totalt sett er han likevel godt fornøyd med innsatsen. Han fikk mye skryt for presentasjonen og lærte veldig mye.
 
God presentasjon
- Dommerne var veldig fornøyde med hvordan jeg presenterte. Det tar jeg med meg videre. Hadde jeg gått til finalen ville jeg vært veldig fornøyd og sagt at jeg aldri mer skulle delta. Finaleplass var jo målet mitt. Nå er jeg mer usikker. Kanskje jeg deltar en gang til, men det blir ikke neste år, sier Kleppe Holthe.
Nå skal han fokusere på jobben hos Stockfleth's.
 
Lært mye
- Jeg har lært utrolig mye under mesterskapet, og nå skal jeg integrere noe av det jeg har lært inn i jobben. Jeg ser også frem til å samarbeide med vinkelnere, kokker og bakere for å få enda mer oppmerksomhet rundt kaffe. Hvilken kaffe som passer best til calvados og hvilken som passer best til whisky og så videre. Så jeg har mange spennende ting å se frem til utover høsten, sier baristaen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her