20 cm snø i Hermitage

Rhônedalen ble sist uke umiddelbart forvandlet til vinterlandskap da 20 cm snø plutselig lavet ned.

Vinmarkene i Hermitage, Cornas og Saint-Joseph opplevde to dager med full snøstorm. Det er selvsagt uvanlig med slike værforhold så langt utpå våren, men vinprodusentene var likevel ikke bekymret for at vinmarkene skulle ta skade av snøen.
- Temperaturen lå i disse to dagene over frysepunktet, og siden skuddene fortsatt er små har ikke snøen gjort noen skade, sier Anne Colombo som sammen med sin mann, Jean-Luc Colombo, driver vingård i Cornas.
 
Både Sør- og Nord-Rhône har i de siste to år opplevd tørke. Dette er noe som i seg selv ikke gjør skade fordi vinstokkene har godt av å stresse litt. Imidlertid må jorden jevnlig få tilførsel av vann dersom dens dreneringsbalanse skal opprettholdes. Derfor ser også produsentene lyst på snøen som altså tilfører grunnen sårt etterlenget fuktighet.
- Dette var mer enn velkomment, uttalte Michel Chapoutier, eier av Maison Chapoutier i Tain l''Hermitage. - Tørken har vært så omfattende at jeg ikke er sikker på om denne snøen vil være nok til å hjelpe på situasjonen, avslutter han.
 
- Jeg er ikke gammel, men jeg har kun én gang tidligere sett snø i april, og det var i 1981 da vi opplevde snø den 27. april, forteller Joël Durand, en av de ledende vinprodusenter i Saint Joseph og Cornas.
 
Kilde: Decanter og BKWine

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen