22. november i Oslo - Smak årets overraskelse fra Cognac

Apéritifs cognacsmaking er denne gang viet kvalitetsprodusenten Cognac L&L som ganske overraskende feide de store og mer kjente cognachus av banen i årets store cognactest. Gjennom syv cognacer kan du bli kjent med denne produsenten som gir deg svært høy
Redaksjonen
08 Oktober 2004 - 14:26

Bli med og møt Patric Leger, administrerende direktør hos Cognac L&L. Han tar turen til Norge i slutten av november, kun for å møte deg og likesinnede som setter pris på cognac av høyeste kvalitet. Han skal vise, fortelle om og ikke minst la deg smake cognac fra fem av seks regioner i Cognac.

Apéritifs nylig gjennomførte blindtest av Cognac XO finner du her (klikk).

Eksperter
L&L produserer en serie produkter der kunsten å blande seg frem til best mulig resultat er det som tradisjonen tro er vanskeligst. For å oppnå dette må derfor total kontroll med destillasjonsprosess og ikke minst lagring etterstrebes til fulle.

Men et vellykket produkt kan også kun oppnås ved hjelp av ekspertise. Derfor jobber L&L ikke bare kontinuerlig med å holde sine "master blendere" 100 prosent oppdatert på teknikker innen faget, men sørger også for at alle involverte i prosessen utveksler erfaring og sammen er med på utviklingen frem mot det ferdige produkt. Nettopp slik fremstilles kvalitet, men i dette tilfellet også til svært fordelaktige priser.

Cognacs seks regioner
Cognacområdet deles opp i seks regioner; Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois og Bois Ordinaire.

Grande Champagne
Grande Champagne, lys og lett, er den mest elegante av dem alle. Her produseres eau-de-vie med en opplagt floral karakter, noe vi også finner igjen i den svært lange smaken. Egner seg meget godt for lagring.

Petite Champagne
Petite Champagne, med sin myke kvalitet, er kvalitetsmessig svært nær Grande Champagne. Kjennetegnes av en noe mer kraftfull karakter. Ved noen tilfeller kan Petite Champagne oppleves som lettere enn Grande Champagne. Den har en svakt fruktig aroma som balanserer med den florale stilen.

Borderies
Borderies lager en snill og myk eaux-de-vie, karakterisert ved rundhet og en rik duft av fiol. Området er kjent for å oppnå svært god kvalitet også i dårligere årganger.

Fins Bois
Fins Bois er lett, men med en fast struktur. Likevel finner vi rundhet, mykhet og sjarme - noe som gjør druer fra dette området velegnet til produksjon av nybegynnercognac. Cognac fra Fins Bois modnes raskere enn de andre og dette gir produktet en mer livlig karakter - i motsetning til den myke stilen vi ellers finner.

Bons Bois
Bons Bois har også en livlig karakter - og ikke minst distinkt. Ikke så mye fra fatlagringen, men stilmessig minner duften mye om vegetasjonen på høydedragene ved sjøen, godt blandet med toner av ville bærfrukter. Dette gir en vesentlig mer rebelsk cognackarakter.

Følgende syv cognacer skal smakes:
 
 
 
 
 
 
 

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 22. november 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 221104. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.11.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her