22. november i Oslo - Smak årets overraskelse fra Cognac

Apéritifs cognacsmaking er denne gang viet kvalitetsprodusenten Cognac L&L som ganske overraskende feide de store og mer kjente cognachus av banen i årets store cognactest. Gjennom syv cognacer kan du bli kjent med denne produsenten som gir deg svært høy
Redaksjonen
08 Oktober 2004 - 14:26

Bli med og møt Patric Leger, administrerende direktør hos Cognac L&L. Han tar turen til Norge i slutten av november, kun for å møte deg og likesinnede som setter pris på cognac av høyeste kvalitet. Han skal vise, fortelle om og ikke minst la deg smake cognac fra fem av seks regioner i Cognac.

Apéritifs nylig gjennomførte blindtest av Cognac XO finner du her (klikk).

Eksperter
L&L produserer en serie produkter der kunsten å blande seg frem til best mulig resultat er det som tradisjonen tro er vanskeligst. For å oppnå dette må derfor total kontroll med destillasjonsprosess og ikke minst lagring etterstrebes til fulle.

Men et vellykket produkt kan også kun oppnås ved hjelp av ekspertise. Derfor jobber L&L ikke bare kontinuerlig med å holde sine "master blendere" 100 prosent oppdatert på teknikker innen faget, men sørger også for at alle involverte i prosessen utveksler erfaring og sammen er med på utviklingen frem mot det ferdige produkt. Nettopp slik fremstilles kvalitet, men i dette tilfellet også til svært fordelaktige priser.

Cognacs seks regioner
Cognacområdet deles opp i seks regioner; Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois og Bois Ordinaire.

Grande Champagne
Grande Champagne, lys og lett, er den mest elegante av dem alle. Her produseres eau-de-vie med en opplagt floral karakter, noe vi også finner igjen i den svært lange smaken. Egner seg meget godt for lagring.

Petite Champagne
Petite Champagne, med sin myke kvalitet, er kvalitetsmessig svært nær Grande Champagne. Kjennetegnes av en noe mer kraftfull karakter. Ved noen tilfeller kan Petite Champagne oppleves som lettere enn Grande Champagne. Den har en svakt fruktig aroma som balanserer med den florale stilen.

Borderies
Borderies lager en snill og myk eaux-de-vie, karakterisert ved rundhet og en rik duft av fiol. Området er kjent for å oppnå svært god kvalitet også i dårligere årganger.

Fins Bois
Fins Bois er lett, men med en fast struktur. Likevel finner vi rundhet, mykhet og sjarme - noe som gjør druer fra dette området velegnet til produksjon av nybegynnercognac. Cognac fra Fins Bois modnes raskere enn de andre og dette gir produktet en mer livlig karakter - i motsetning til den myke stilen vi ellers finner.

Bons Bois
Bons Bois har også en livlig karakter - og ikke minst distinkt. Ikke så mye fra fatlagringen, men stilmessig minner duften mye om vegetasjonen på høydedragene ved sjøen, godt blandet med toner av ville bærfrukter. Dette gir en vesentlig mer rebelsk cognackarakter.

Følgende syv cognacer skal smakes:
 
 
 
 
 
 
 

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 22. november 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 221104. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.11.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her