23. oktober i Oslo - Portvin og mat i kombinasjon

Du som er glad i portvin og som savner smakserfaring der portvin blir servert til mat har virkelig noe å glede deg til nå. I slutten av oktober kommer nemlig eksportsjef Luis Carneiro fra portvinshuset Fonseca på besøk. Vi serverer fire-retters meny og fem supre portviner med alder helt tilbake til 1985. Les menyen og meld deg på nå!

Portvinsprodusenten Fonseca Guimaraens har produsert fantastisk portvin helt siden oppstarten i 1822. Firmaet ble grunnlagt av Manoel Pedro Guimaraens, og over årene har firmaet på alle måter vokst og fremstår i dag som en av de mest anerkjente portvinhus. Deres portvin lages kun på druer fra egne vinmarker og de mest moderne metoder og utstyr blir benyttet. Tradisjoner som tråkking av druer holdes fortsatt i hevd da man ikke finner noen metoder som kan erstatte foten fullt ut.

I løpet av denne oktoberkvelden skal vi smake oss igjennom fire spennende retter der Fonsecas portviner er nøye plassert i forhold til rettene. Fonsecas eksportsjef, Luis Carneiro, skal fortelle oss hva som gjør hver enkelt portvin så spesiell og harmonisk i forhold til retten den følger.

Dette er hva du får servert:

Bin 27 er en portvin av typen "vintage character". Vinen ble opprinnelig produsert for privat forbruk, men ble i 1972 lansert for ordinært salg. Vinen tilbringer 4 år i store eikefat før den tappes på flaske.

I løpet av januar måned hvert år setter Fonseca til side en reserve av svært konsentrert og kraftig kvalitetsportvin med potensial for lagring. Disse plasseres så i eikefat. Siden alle årganger av portvin viser forskjellig karakter, konsentrasjon og lagringspotensial, består en tawny-portvin av mange årganger som er blandet sammen for å gi en konsistent kvalitet og stil. Ettersom tawny-portviner eldes, blir de lysere i farge og frukten får gradvis en mer moden og nøttaktig karakter. Fonseca 10 Year old Tawny er rustrød i farge og har intens duft av moden frukt.
Denne årgangsportvinen er laget av druer fra de tre enkeltvinmarkene; Quinta de Santo António, Quinta do Cruzeiro og Quinta do Panascal, alle A-klassifiserte vinmarker i Cima Corgo. Vinen blir tappet på flaske etter bare et kort opphold i trekar. Vinen lagres deretter på flaske i flere tiår for å oppnå sin komplekse og rike karakter.
w Fonseca Siroco Dry White Port
(ikke i salg på polet, ca kr 180,-)
Fonseca Sirico er laget av druesorten Malvasia Fina og kommer, som alle portviner forøvrig, fra vinområdet Douro. Sirico er en tradisjonell vin i det den er fottråkket, men fermenteringstiden er noe lenger enn for rød portvin. Dette for å oppnå en tørr avslutning i smaksbildet.

w Fonseca Vintage 1985
(ikke i salg på polet, ca kr 800,-)
Fonsecas årgangsportviner lages primært av druer fra deres tre enkeltvinmarker i området Cima Corgo; Quinta de Santo António, Quinta do Cruzeiro og Quinta do Panascal. Også disse druene fottråkkes i tradisjonelle "lagares". Dette er fyldige, velbalanserte og rike portviner med lang holdbarhet.

Arrangementet er nå avholdt

MENY
*
Serranoskinke
Servert med parmesandressing,
salat og syltede småtomater
**
Ovnsbakt Torsk
Servert med Beurre Rouge
og en linse- & jordskokkragu
***
Lammecarré med Hvitløkspuré
Servert med peppersjy, selleri- & urterøsti
****
Amer Sjokoladefondant
Servert med bringebær-spuma
*****

Arrangementet er nå avholdt

Middagen arrangeres på Azur Restaurant på Solli Plass hvis lokaler i de siste 30 år har huset restauranten Det Blå Kjøkken. Lokalitetene byttet imidlertid eiere i 2001 og ble i den forbindelse totalrenovert - både mht. interiør og konsept.

Azur fremstår i dag som en liten men elegant og moderne restaurant som i hovedsak henter sin inspirasjon fra Frankrike - med en ekstra touch fra Provence. Den har behagelige sofaer i dyp turkis farge, moderne glasskunst på veggene og farveskalaen for interiøret ellers går i retning sand og gyllent.
 
Vinkartet har hovedvekt på franske disktrikt, men der Italia og Spania også er godt representert - bortimot 300 viner i alle prisklasser.

Tid: 23. oktober kl. 19.00
Pris: kroner 895,- inkl. mva
Sted: Azur Restaurant, Drammensveien 30, 0255 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 18.10.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 231002 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen