4., 5. og 6. september - Spansk aften i Oslo, Stavanger og Bergen

Hele ni spennende viner fra et av Spanias eldste vinhus blir servert med de herligeste delikatesser fra Serrano. Gå ikke glipp av denne smakingen.

Det lover for en fantastisk kveld i det Ricardo Andujar kommer til Norge for å presentere ni fabelaktige viner fra et av Spanias eldste vinhus - Bodegas Chivite fra Navarra.
 
Spania er også viden kjent for sine kulinariske tradisjoner, og hva passer vel bedre enn å servere de lekreste delikatesser fra Juan Serrano til disse herlige vinene.

360 års historie
Første gang vi finner Bodegas Chivite nevnt i historiebøkene er så tidlig som i 1647, og i dag er det 11. generasjon som fører tradisjonene videre i de fjellrike områdene ved Pamplona.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk)
 
OBS! Arrangementet i Oslo er nå fulltegnet!
De spennende vinene som blir produsert på eiendommene har resultert i flere hedersbetegnelser for Chivite - deriblant tittelen "Beste spanske produsent", som de fikk i 2002. I forhold til sin nabo Rioja har ikke Navarra like strenge regler om hvilke druetyper som kan benyttes, som igjen resulterer i nye spennende uttrykk på vinene.
 
Les mer om Bodegas Chivite sin spennende historie nedenfor.
 
Vertikalsmaking
Hele ni forskjellige viner skal vi smake denne kvelden. Her vil du virkelig få følelsen av bredden i deres produksjon når såvel hvitvin som rosé, rødvin og dessertvin blir presentert.
 
Vi får dessuten selv kjenne hvordan deres flotte viner er forskjellige fra år til år gjennom årgangsforskjeller og lagring i det vi har en vertikalsmaking av tre årganger av Chivite Colleccion 125 Reserva . Ta med deg dine venner og kolleger og lær å kjenne forskjellen på årgangene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk)
 
Tapas fra Serrano
De elegante vinene får følge av de herligste spanske spesialiteter i form av en tapastallerken som servers mot slutten av smakingen. Serranoskinke, lomo, chorizo og manchego er blant delikatessene du får servert fra Juan Serrano .
 
Dette er vinene vi får servert denne kvelden:
 
 
● Chivite Colleccion 125 Reserva - årgang 1998
● Chivite Colleccion 125 Reserva - årgang 1997

è Oslo: Meld deg på her (klikk) (avholdt arrangement)
Tid: 4. september 2006 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
 
è Stavanger : Meld deg på her (klikk) (avholdt arrangement)
Tid: 5. september 2006 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Gaffel og karaffel, Øvre Holmegate 20, 4006 Stavanger

è Bergen: Meld deg på her (klikk) (avholdt arrangement)
Tid: 6. september 2006 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Neptun Hotel, Valkendorfsgaten 8, 5012 Bergen

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med arrangementsdatoen . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 31.08.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Lange tradisjoner
Bodegas Chivites kjente eksistens går så langt tilbake som 1779, men nedtegninger i spanske protokoller viser klare tegn til også tidligere drift allerede i 1647. Eksport startet i 1860, og Bodegas Chivite har eksportlisens nr. 220 som er en av Spanias eldste lisenser. I dag er det familiens fire sønner som står for den daglige drift. Julián og Mercedes står for salg og eksport mens Carlos har ansvaret for vinkjelleren og ønologen Fernando overvåker produksjonen.
 
Kongelig gjenåpning
Familien eier selv 400 hektar vinmark, der 300 av disse ligger innen én señorío (eiendom) datert tilbake til 1000-tallet. De dyrker hovedsaklig Tempranillo, men også Garnacha, Moscatel de grano menudo, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Merlot. Denne vingården ble offesielt gjenåpnet i 2002 av Kongen og Dronningen av Spania.

I 2002 ble Bodegas Julian Chivite kåret til The Best Spanish Producer i The International Wine and Spirit Competition i London. Norge har lenge solgt Chivites produkter, og importerer nå 5 prosent av Chivites produksjon, deriblant Gran Feudo Reserva.

Kommende kurs

Til toppen