4. - 6. mars i Oslo - Det meste om det beste - tredagers kokkekurs

I løpet av tre intense dager gir Norges beste kokker deg en opplæring i kjøkkenets viktige grunnprinsipper.

Alle som elsker å lage mat vil elske dette tredagers kokkekurset med noen av Norges og verdens beste kokker fra Kulinarisk Akademi.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk)
 
Kokkeskole med et vell av temaer
Kurset har som mål å være en mini-kokkeskole, der vi begynner helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet gode krafter og grunnsauser. Du lærer å lage demi-glace, kalde sauser og oljebaserte dressinger, samt varianter av disse.

Du får bli med på utbeining av fjærkre, og vi fileterer rund og flat fisk. Skalldyr, som rå-reke, blåskjell, kamskjell og hummer, blir selvfølgelig en del av kurset.

Videre skal vi lage våre egne pølser, lærer om steking av kjøtt, og kvalitetskjennetegn på kjøtt generelt.

Vi skal også bake grovbrød, olivenbrød og varianter av foccacia og andre enkle bakverk, samt lager de deiligste desserter til selskap hjemme, som kan lages uten spesialutstyr og forberedes i god tid.

Du får også gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføring av disse. Ellers så blir det god tid til å diskutere og rådføre seg med våre kokker på ting man ellers lurer på.

Dette blir gøy...
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk).
 
Lær av Norges beste kokker
Dette tredagers kokkekurset blir holdt hos Kulinarisk Akdademi av noen av deres beste kokker; Espen Vesterdal Larsen, Øyvind Hjelle, Thomas Pettersen og Halvar Ellingsen.
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA"> Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
 
Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 

Tid:
Torsdag 4. mars 2010, kl. 17.00 - 22:00 +
Fredag 5. mars 2010, kl. 14.00 - 21.00 +
Lørdag 6. mars 2010, kl. 09.00 - 20.00
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="program"> Se hele programmet her (klikk).
 
Pris: kroner 5.995,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.

OBS: Kun 20 plasser.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 15.02.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Norges beste kokker
Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer, og det hele ledes av  Espen Vesterdal Larsen .
 
Espen Vesterdal Larsen har, i tillegg til sin stilling som konsulent ved Kulinarisk Akademi, vært fast dessert- og sjokoladeansvarlig på det norske kokkelandslaget. I fjor høst var han med da kokkelandslaget sikret Norge sitt aller første gull i kokke-OL i Erfurt i Tyskland.

Han begynte sin karriere som kokk innen det salte, men etter et møte med Lars Lian fant han raskt ut at det var dessertene og sukkeret som interesserte ham mest. Han tok derfor konditorutdannelse på Erichsens konditori i Trondheim etter avlagt fagprøve som kokk.

I 1997 ble hardt arbeid belønnet med førsteplass i NM for konditorkunst, og hans senere deltakelse på kokkelandslaget har videre finslepet hans ekspertise innen det søte.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk).
 
Norges beste kokker
Med seg på laget denne kvelden har Espen blant annet med seg Øyvind Hjelle .
 
Hjelle er et velkjent navn for alle gourmeter, kanskje mest fra sin tid som kjøkkensjef ved en av hovedstadens mest innovative restauranter - Palace Grill.
 
Karrieren startet Hjelle på Restaurant Feinschmecker som lærling, 16 år gammel. Ferden gikk deretter videre til Babettes Gjestehus, La Provence og Kastanjen før han fant sitt virke i hele ni år på Palace Grill.
 
Gjennom disse ni årene har Hjelle vært en av nøkkelpersonene i å bygge opp konseptet rundt ett av Oslos desidert mest trendsettende kjøkken.
 
Hjelle har tidligere gitt ut tre kokebøker; 7 dager i Pyreneene og Mat om bord , og Gourmet for begynnere .
 
Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Espen blant annet med seg Kulinarisk Akademis nyeste tilskudd,  Thomas Tokerød Pettersen .
 
Thomas har gått sin læretid ved Restaurant Feinschmecker, før han begynte som commis ved Gastronomisk Institutt i 2001.
 
Hans ekspertise gav han en jobb som kjøkkensjef ved den norskeambassaden i Washington D.C., samt stillinger ved Michelinrestauranten ved Hotel Louise C. Jacob  Hamburg, i Singapore og i Australia, før han vendte nesen hjem til Norge igjen.
 
De siste årene har han gledet gjestene ved De fem stuer med sine kreasjoner om vinteren, hvor han jobbet som sous-chef, mens han har laget de lekreste sjømatsretter på Solsiden om sommeren.
 
Pettersen har også en hederlig 3. plass fra NM i kokkekunst å se tilbake på.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk).
 
Norgesmester
Sistemann av kveldens kokker er den nybakte Norgesmesteren i kokkekunst,  Halvar Ellingsen , som har satt sine spor i kokkeverdenen trass sin unge alder av 23 år.
 
Ellingsen, som opprinnelig er fra Sortland, har jobbet ved en rekke av hovedstadens topprestauranter for å samle seg erfaring før han begynte ved Kulinarisk Akademi, hvor han i dag jobber som commis.
 
Årets Norgesmesterskap og kongepokal kom uventet på Ellingsen, som hadde håpet på en god plassering, men som stakk av med seieren i tidenes tetteste Norgesmesterskap.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk).
Kulinarisk høyborg
Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
 
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
 
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
 
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
 
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk).

Program for "Det meste om det beste - tredagers kokkeskole"
4. - 6. mars 2010, Kulinarisk Akademi, Oslo
 
Programmet for de tre dagene vil blant annet inneholde følgende:

Torsdag kl 17.00 - 22.00
Vi ønsker velkommen og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring. Kveldens hovedtema er kraft, og du lærer om følgende krafter:
- Fisk
- Skalldyr
- Blåskjell
- Grønnsak
- Kylling
- Okse, lys og mørk
 
Vi viser deg også forskjellige teknikker på klaring av krafter, og lager typisk kokkemat til bespisning med tilhørende kokkedrikke.

Fredag kl 14.00 - kl 21.00
Det blir en innholdsrik fredag med følgende høydepunkt:
- Baking, forskjellige typer brød og bakverk.
- Supper
- Sauser
- Fisk og skalldyr

Vi starter dagen med suppe og nybakt brød og underveis serverer vi bakverk, kaffe og frukt. Som en smakfull avslutning på en lang dag nyter vi en 3-retters meny med tilhørende viner.

Lørdag kl 09.00 - 20.00
Avslutningsdagen blir en festdag med temaer som:
- Kjøtt
- Dessert
- Garnityrer

Kokkekurset avsluttes med en eksklusiv 5 retters meny med tilhørende drikke.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk).

Kommende kurs

Til toppen