5. desember i Oslo - Lær deg druesortene med Toralf Bølgen

Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker. Denne kvelden vil han gi deg kunnskap om de vanligste røde og hvite druesortene.

Dette er kurset for deg som ønsker å lære litt mer om druenes egenart eller deg som har vært på et av våre kurs der Bølgen lærer deg å smake vin og som nå ønsker å gå videre i vinens spennende verden.

Toralf Bølgen skal denne kvelden ta for seg noen av de klassiske røde og hvite druer og deres opprinnelse, egenart og karakteristikk.
De klassiske røde druene er:
w Cabernet Sauvignon
w Syrah
w Sangiovese
w Pinot Noir

De klassiske hvite druene er:
w Riesling
w Chardonnay
 
Selvsagt skal vi smake viner med alle disse druene!

Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Han er innehaver av restaurantene Bølgen & Moi som du finner flere steder i Norge (samt i USA), tidligere Norgesmester i Vinkelner og har gitt ut den prisbelønnede boka Historien om Cognac, Calvados og Armagnac . Han er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène .

Av andre bøker kan nevnes kokeboken Mat og Vin , Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære grunnleggende kunnskap om vin , anrettet på en ukomplisert og samtidig engasjerende måte, samt boken Champagne - Diva og Dronning .

Bølgens siste bok
Bølgen er aktuell med boken FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="100"> 100 viner og vinopplevelser (klikk for å lese mer om boka, eller se helt nederst i denne artikkelen). Boken tar for seg et utvalg anerkjente viner i ulike prisklasser og vinhistorier.

Du får i etterkant av kurset mulighet til å kjøpe signerte utgaver av hans bøker.

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 5. desember 2005 kl. 19.00 - ca. 21.15
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 051205 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 01.12.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

100 viner og vinopplevelser
Hyllene på Polet er fulle av vin fra hele verden. Noen dyre, andre rimeligere. Men hvordan velger du blant dette mangfoldet? 100 viner og vinopplevelser av Toralf Bølgen er guiden som er skreddersydd for dette formålet. De 100 valgene omfatter god rødvin, hvitvin, dessertvin, champagne og musserende vin i alle prisklasser. Litt cognac, armagnac, akevitt, likør og sherry og er det også blitt plass til. Toralf Bølgen hjelper deg dessuten å plukke ut vin til mat. Alle flaskene kan skaffes gjennom Vinmonopolet.

Kommende kurs

Til toppen