Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Foto: (Klosteret)

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
03 Februar 2025 - 10:00

Klosteret trenger knapt noen presentasjon siden restauranten har vært en gastronomisk perle siden åpningen i 1992. Konseptet er mat av sesongens beste råvarer – og med en utrolig god evne til å matche maten til vinen. Med en lun atmosfære og en eksepsjonelle kokker, er dette en restaurant hvor du garantert får en minneverdig opplevelse. Denne kvelden vil kjøkkensjef Damien Prescod, sette sammen en 5-retters meny som perfekt passer til vinene fra de anerkjente tyske vinprodusentene, Mathern og Shcott. Mathern og Schott er to vinprodusenter som begge holder til i Nahe regionen i Tyskland.

Mathern ble etablert i 1907 og har vinmarker i Niederhausens beste og mest berømte vinmark, Hermannshöhle. Niederhausen er en liten by og omringet av bratte skråninger dannet av vulkaner for millioner av år siden, som gir gode forutsetningene for vinproduksjon. De arbeider hardt i vinmarken hver eneste dag for å gjøre det mulig å produsere viner av høy kvalitet, men til en fornuftig pris. Fra slutten av 1950-årene ble hver årgang tappet på flaske og ikke lenger solgt på fat, noe som den gang representerte en banebrytende suksess. I 2024 ble de kåret til årets oppdagelse av Vinum Wine Guide - en prestisjefull pris.

Alltid god mat og stemning på Klosteret Foto: Klosteret

Denne kvelden er det den nyoppdagede stjernen, Henning Mathern, som tar turen til Klosteret for å dele sine viner og erfaringer med dere. Henning Mathern fullførte sine studier i vinproduksjon og ønologi ved Geisenheim, det mest anerkjente universitetet innen vin, i februar 2024. Han har mye erfaring fra lærlingperioder i verdensberømte riesling-vingårder, samt ulike praksisopphold både nasjonalt og internasjonalt. I 2020 tok han over det fulle ansvaret for vingården, og fra og med 2021 har han vært den eneste kjellermesteren.

Henning Mathern tar turen til Klosteret den 20. februar Foto: Mathern

Henning tar også med seg sin gode venn og nabo Michel Schott. Michel skal servere og fortelle om sin Sonnenberg Spätburgunder, laget av inntil 50 år gamle vinstokker som vokser på vulkansk skifer og den velkjente røde (fylitt) skiferjorden, som bidrar til kraftige viner med høy mineralitet. Vinproduksjon ligger i familiens blod. I 1959 tappet Friedrich Edwin og Liesel Schott sin første vinflaske, og i dag, to generasjoner senere, drives vingården av brødrene Michel og Benny Schott.

Klosteret Mathern.png [69.92 KB]
Endringer kan forekomme

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her